Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri uluitoare despre delfini

Lucruri uluitoare despre delfini
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Delfinii sunt o încântare pentru privirile spectatorilor. Dacă ai noroc îi poţi zări chiar şi în largul Mării Negre, dar te poţi bucură de jocul lor neobosit la delfinariu.

Pentru că sunt mulţi cei care adoră delfinii, iată câteva lucruri uluitoare şi mai puţin ştiute despre aceste simpatice mamifere.

  • Delfinii sunt animale extrem de inteligente.
  • Oamenii de ştiinţă au demonstrat că delfinii au capacitatea de a folosi obiecte. Atunci când pleacă în căutarea hranei, unii delfini au fost observaţi cum îşi “bandajează” botul cu bucăţi de burete, pentru a nu se răni.
  • Delfinii folosesc forme de comunicare foarte avansate. Ei scot anumite sunete pe care alţii din specia lor le recunosc imediat.
  • Sunt animale altruiste. Este ştiut faptul că delfinii pot salva viaţa oamenilor aflaţi în pericol de înec, scoţându-i la suprafaţa apei. De asemenea, delfinii mai sunt folosiţi şi în terapie.
  • Delfinii sunt incredibili de sociabili. Ei trăiesc în grupuri de până la 12 delfini, se ajută reciproc şi cooperează atunci când pleacă în căutarea hranei.
  • Nu există animale mai jucăuşe şi mai curioase decât delfinii. Le place să se joace între ei, dar profită mereu şi de vegetația marină. Delfinii se împrietenesc uşor cu alte animale şi le place să se joace în special cu cațeii.
Citește și:   Fructe, legume, plante: recorduri și curiozități

Articole interesante

Lasa un comentariu