Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Dracul de mare

Dracul de mare
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Lângă ţărmurile europene ale Oceanului Atlantic, în regiunea Murmansk şi chiar în Marea Neagră trăieşte dracul de mare (Lophius piscatorius).

Lophius piscatorius  este un peşte de adânc, slab înotător cu un corp de formă curioasă, extrem de aplatizat şi un bot uriaş.
Este numit drac de mare datorită aspectului său bizar. Se deplasează pe fundul apei într-un mod neobişnuit: prin salturi, servindu-se ca punct de sprijin de înotătoarele sale pectorale, aşa cum broasca se serveşte de picioarele posterioare.

Îşi petrece timpul îngropat în nisip printre alge, ţinându-şi numai gura afară. Pe partea din faţă a înotătoarei dorsale poartă  un fel de “undiţă” cu ajutorul căreia îşi atrage şi înşeală prada.

Dracul de mare era cunoscut încă de naturaliştii din antichitate. Prin arta sa de a-şi captura prada a impresionat imaginaţia multor oameni. Pe capul lui uriaş cresc trei prelungiri, asemănătoare cu nişte tentacule lungi, care nu sunt decât nişte radii modificate ale înotătoarei dorsale. Prima dintre ele seamănă cu o undiţă avînd la capăt o momeală.

Dracul de mare se ascunde în alge printre pietre şi scoate afară doar tentaculul: o mustaţă pe care-o mişcă. Dacă pe acolo trece un peşte care i se pare că vede un vierme ce se răsuceşte, el se apropie mai mult ca să-1 prindă şi să-1 mănînce. Atunci dracul de mare cască o gură uriaşă, apa îi intră gîlgîind în gură şi antrenează în hăul ei peştişorul păcălit. Stomacul dracului de mare este atât de încăpător, încât în el poate încăpea confortabil un animal aproape tot atât de mare ca şi posesorul pântecului drăcesc.

Citește și:   Curiozități din lumea animalelor

Articole interesante

5 comentarii

  1. este foarte periculos si momeala lui e excelenta foarte repede prinde prada.
  2. inspaimantator si urat si mie frica de el
  3. Este in Marea Neagra!Chiar la Constanta.
  4. LoL….e periculos dap ….ji ijn marea neagraaaaaa!!!!! orikm n’are qm s fie aproape d tarm bha!!!deci ce ti’e frica????????lol
  5. este foarte viclean si destept.

Lasa un comentariu