Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Diavolul tasmanian

Diavolul tasmanian

 Diavolul tasmanian numit şi Sarcophilus harrisii trăieşte în cea mai mică insulă a Australiei, Tasmania, care reprezintă ultima bucată de pământ ce se învecinează cu gheţurile Antarcticii.

Pe această insulă a fost înfiinţată în anul 1803 prima aşezare europeană cu rol de colonie penitenciară. Dar numele insulei vine de la navigatorul olandez Abel Tasman, care a sosit aici in anul 1642.

Centrul insulei este o regiune muntoasă cu înălţimi cuprinse între 1 000 şi 1 400 m. Clima este temperată în centru şi sud şi mediteraneană în nord.

Pe pământul Tasmaniei a trăit şi tigrul tasmanian, care a dispărut în mod misterios Acesta era un animal foarte răspândit în ţară  în 1803, anul în care au venit primii colonişti europeni. El semăna cu un câine mare cu corp lung, dungat, coada mare cu păr aspru şi cap de dimensiuni mari în comparaţie cu corpul. Tigrul era cel mai mare animal carnivor cu marsupiu, iar ultimul exemplar a murit în captivitate în anul 1936 la Grădina Zoologică Hobart.Oamenii de ştiinţă se străduiesc să descopere dacă tigrul tasmanian şi diavolul tasmanian erau două specii diferite sau nu. Se pare că tigrul tasmanian era mult mai mare decât diavolul tasmanian.

Diavolul tasmanian este un marsupial carnivor, mic de statură, însa cu muşchi foarte bine dezvoltaţi. Blana sa e neagra şi poate elimina mirosuri neplacute daca este deranjat.

Un mascul cântăreste între 10-12 kg.,iar o femelă între 6 şi 8 kg. Vârsta la care aceste animale devin adulte este de 3 ani.Ţipetele sale i-au speriat pe primii europeni. Dacă mai adăugăm si culoarea neagră şi temperamentul rău, ne explicăm de ce europenii l-au botezat „diavolul”. Deşi doar de mărimea unui câine mic, labele si dinţii săi puternici îi permit să devoreze în întregime prada, putând să rupă oase, piele, totul. Puii sunt născuţi prin marsupiul deschis înspre spatele mamei de care se prind cu dinţii în primele 4 luni. Deşi fioroase, aceste animale nu sunt considerate o amenintare la adresa omului.

In ultimul timp oamenii de ştiinţă au constat scăderea dramatică a numărului acestor animale, datorită faptului că se îmbolnăvesc de cancer.Cancerul care-i afecteaza pe diavolii tasmanieni este neobişnuit prin aceea că are un înalt grad de transmisibilitate si este fatal. În plus, din cauza acestei boli, biologii au observat o modificare a comportamentului animalelor, care se împerecheaza mai devreme, iar puii vin pe lume în anotimpuri neprielnice. Spre exemplu, puii, forţaţi să părăsească marsupiul mamei în toiul iernii, au şanse mici de supravietuire.

Ecologistii cred ca este posibil ca hrana animalelor sa fie otravita cu pesticide sau cu alte tipuri de poluanti.Guvernul tasmanian a pus la punct si un program prin care animalele sanatoase urmeaza sa ajunga într-o rezervatie.

Articole interesante

11 comentarii

 1. de ce i se spune diavol..pare dragutz ..>:D>
 2. ce super si micut!de ce i se spune diavol?daca este asa adorabil?????
 3. de ce i se spune diavol? pentru ca e prea dragutz sa i se spuna asa. ce sunet scoate!ca un bebelas
 4. e foarte adorabil mias dori unul acasa si nu pare a fi diavol poate chiar ingers
 5. ati citit tot?nu vedeti ca scrie dc i se spune „diavol”.si da,chiar e foarte dragut,dar tipa tare urat.uitati-va la inregistrari!si e ADORABIL!
 6. I se spune „diavol”datorita tipetelor care nu sunt asa de dragalase ca el si daca nu ati citit poate sa sfasie cu usurinta carnea pielea si absolut tot de la prada
 7. Rai au fost europenii de lau numit pe acest nevinovat animal diavol
 8. Ii se spune numele Diavolul Tasmanian din pricina urletului sau(de diavol) urla ca un diavol
 9. lolllll….e dragutz …..dc e numit diavol…???doar pt tipatu ala????lol poi tipa formos:))
 10. este un dragutz da ce lati numit diavol este un ingeras
 11. este un dragutz da ce lati numit diavol este un ingeras

Lasa un comentariu