De ce se tem pisicile de apă

0

Pisicile urăsc apa, acest lucru îl știe oricine are sau nu un asemenea animal de companie. Nu toate rasele de pisici au această aversiune față de apă, unora chiar le place să înoate și să se bălăcească, dar cele mai multe dintre ele se sperie când simt chiar și câteva picături de apă.

De ce nu le place pisicilor apa

Motivele care le fac pe pisici să stea departe de apă sunt mai multe, însă sunt câteva mai frecvent întâlnite.

Blana lor devine grea și le da o stare de disconfort. Dacă pisica are părul lung și începe să înoate, blana sa se va îngreuna foarte mult și animaluțului îi va fi imposibil să mai înainteze prin apă. Blana pisicilor nu este rezistentă la apă, ceea ce va face ca aceasta să nu se simtă în siguranță în apă și nici la fel de agilă cum îi este felul.

O altă cauză pentru care pisicilor nu le place în apă este pentru că atunci când intră în contact cu aceasta, temperatura corpului lor scade drastic. Cele mai multe pisici domestice au părul destul de scurt, ceea ce înseamnă că apa pătrunde repede la piele, făcând să le fie frig. În aceste condiții, orice pisică își va dori cu disperare să iasă cât mai repede din apă.

Pisicile sunt, de asemenea, extrem de sensibile la mirosuri, acesta fiind și motivul pentru care nu le place să înoate. Felinele vor simți imediat orice miros de parfum sau de substanțe chimice care se găsesc în apă.  Tot chimicalele pot fi și motivul pentru care pisica ta refuză să bea apă de la robinet.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?