Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

De ce pisicile cad întotdeauna în picioare

De ce pisicile cad întotdeauna în picioare

Atunci când un om cade de la înălţime mare şi supravieţuieşte numim asta un miracol. Atunci când o pisica cade de la înălţime ne uităm uimiţi cum aterizează pe cele patru picioruşe, se ridică şi îşi vede mai departe de drum. Pisicile cad întotdeauna în picioare, iar acest lucru este mai puţin un miracol, ci un lucru ce are o explicaţie reală.

Totul ţine de abilitatea înnăscută a pisicilor să îşi ajusteze poziţia corpului în timpul căderii bruşte, dar şi de greutatea mică şi corpul suplu, dar în acelaşi timp musculos pe care îl au. În timp ce oamenii se rostogolesc şi nu mai pot controla mişcarea în timpul unei căderi în gol, pisicile au capacitatea de a se redresa chiar şi în timpul căderii şi în acest fel pot să îşi controleze corpul pentru a cădea în picioare.

În timpul căderii, pisica îşi va îndepărta picioarele lateral ca şi cum ar aluneca, sub ea va pătrunde un curent de aer, iar corpul pisicii va fi asemănător cu o paraşută.

Şi pentru că o pisica are de obicei o greutate mică, viteza cu care cade este aproape egală cu forţa aerului care o împinge de jos în sus şi în felul acesta se formează un echilibru. Drept urmare, pisica continuă să cadă dar viteza este constantă.

Spre deosebire de oameni, pisicile nu se rostogolesc în aer pentru că posedă un sistem senzorial excepţional. Acesta îi transmite imediat sistemului nervos al pisicii că este în aer şi cade. Datorită acestui lucru, pisica cea agilă îşi va răsuci corpul în aşa fel încât să aterizeze în siguranţă.

Şi chiar dacă pisicile aterizează întotdeauna în picioare, dacă îţi iubeşti animăluţul de companie încearcă să îl fereşti de situaţii de felul acesta.

Lasa un comentariu