Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati din lumea necuvantatoarelor

Curiozitati din lumea necuvantatoarelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

In unele zone din S.U.A. veveritele reprezinta a doua cauza de intrerupere a curentului electric ( dupa cele produse de vremea rea ). Jucausele animale se strecoara in transformatoare, generatoare, unde , din pacate, de cele mai multe ori sunt carbonizate.

In continentul sudamerican traiesc „furnicile cu umbreluta”. Acestea folosesc frunzele copacilor si sunt specializate pe 3 categorii: furnicile „taietoare”, cele care taie frunza din copaci, „caratoarele”, specializate in transport si „croitoresele”, care decupeaza diferite portiuni sub forma de cercuri si semicercuri. De remarcat ca totul este valorificat. O coloana de sauba(furnici umbreluta) poate defolia 2-3 copaci intr-o noapte. In musuroi frunzele sunt preluate de un al patrulea grup, „tocatoarele”, care maruntesc frunzele, le amesteca cu saliva si le pun pe fundul unor camere speciale.

Ochii unor insecte sunt atat de perfectionati intr-o anumita directie incat ele se pot orienta in functie de soare sau stele, ele putand vedea stelele …chiar si ziua.

Furnicile comunica intre ele foarte usor prin atingerea antenelor. Modul de atingere poate insemna orientare, adunare, semnalizarea hranei, semnalizarea unui pericol, prietenie, relatie intre parinti si pui.

Insectele sunt buni ecologisti. Ele curata locul in care traiesc de resturi, corpuri moarte etc.

Citește și:   Incediile de vegentație din Australia: lucruri mai puțin știute despre continentul în flăcări

Reputatia de temut pe care si-au facut-o dinozaurii se datoreaza sistemului lor respirator, unul dintre cele mai eficiente din regnul animal.
Astfel, oxigenul era pompat in corpul dinozaurilor in timp ce acestia isi alergau prada, ajutandu-i sa-si mareasca viteza, astfel ca vanatoarea se incheia cu un succes garantat. Interesant este ca un sistem respirator similar au si specii din zilele noastre cum ar fi pinguinii.
Analizand fosile de dinozauri, de pasari disparute si scheletele unor specii actuale, cercetatorii au stabilit ca dinozaurii se asemanau in ceea ce priveste mofologia cu pasarile scufundatoare.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Foarte interesant!Sunt unele lucruri pe care nu le stiam despre aceste specii de animale!Si despre cum influenteaza ele activitatiile omenesti(veveritele)!

Lasa un comentariu