Curiozitati din lumea animalelor (1)

3

Stiati ca…

… ariciul poate fi domesticit? In acest caz el mananca resturi de la bucatarie, dar prefera painea muiata in lapte. Mananca gandacii de bucatarie si chiar soareci, de aceea poate fi folosit pe post de… pisica.

.. cu o lungime de 30 m si o greutate de 150 000 kg, balena albastra ramane uriasul tuturor timpurilor? Simtul ei cel mai dezvoltat este mirosul, putand detecta mirosuri de la distanta de 3-5 km. Are si cel mai lung intestin, 250 m, prin care trec zilnic 5000 kg de hrana, dar si cea mai mare inima, 700 kg. Cel mai mare exemplar vanat a avut lungimea de 33 m si cantarea 185 000 kg.

.. cangurul poate face salturi de 13 m si alearga cu o viteza de 80 km pe ora ? Gestatia dureaza putin, de aceea puii se nasc incomplet dezvoltati, avand o marime de 8 cm. Si asa, ei trebuie sa gaseasca singuri drumul spre mameloanele mamei, pentru a se hrani.

.. capra neagra este un bun meteorolog? Ea presimte schimbarea vremii, retragandu-se spre padure in caz de vreme rea. Salturile ei, fara elan ating 10m.

… cu dintii lor puternici si lati castorul roade trunchiurile copacilor pana ce acestia se prabusesc? Apoi le tarasc pana la apa si isi fac adevarate baraje, unde mentin nivelul apei constant.

…despre camila se spune ca poate bea 120 l apa odata? Mananca chiar si plante cu tepi, pe care nici un animal nu le-ar consuma, iar o mana de curmale ii ajung pentru o zi intreaga. Stomacul ei este format din trei camarute, intr-una ” pastreaza” un fel de „supa” de iarba. Se spune ca unii oameni care se aflau in pericol de moarte in desert, au taiat camilele ca sa poata consuma aceasta „supa” si sa supravietuiasca.

… caprioara comunica cu puiul prin semnale sonore care se traduc prin chemare sau anuntarea pericolului?

… la un muzeu din Germania se pastreaza o pereche de coarne care are 27 de ramuri pe un corn si 33 ramuri pe celalalt corn?

… exista un animal numit cainele zburator? Acesta are pielea corpului mai larga decat corpul, fapt care ii permite sa pluteasca atunci cand sare printre ramurile copacilor. Ziua sta atarnat cu capu in jos printre crengi, nu se poate deplasa pe sol si se agata de toate obiectele pe care le intalneste.

… elefantii prefera portocalele? Dar nu numai fructele, ci si frunzele, florile si ramurile de portocal. Este cel mai mare dintre animalele de pe uscat. Este foarte puternic. Poate fi domesticit usor si-i ajuta pe oameni la diverse munci. Desi pare greoi, alearga destul de repede.3 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?