Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Curiozități despre urșii polari

Curiozități despre urșii polari

Urşii polari sunt unele dintre cele mai simpatice animale. Iată câteva lucruri interesante despre aceste vieţuitoare care trăiesc în ţinuturile îndepărtate și pline de gheaţă.

  • Urşii polari trăiesc în ținurile îngheţate din Arctica, Canada, Alaska, Rusia, Groenlanda sau Norvegia.
  • Sunt unele dintre cele mai mari mamifere care trăiesc pe pământ. La maturitate, un urs polar atinge lungimea de 2.5 metri şi greutatea de 680 de kilograme.
  • Urşii polari sunt carnivori.
  • Se adaptează cu uşurinţă la condiţii grele de trăi, pentru că sub blană au un strat gros de grăsime care îi apară de temperaturile scăzute şi îngheţ.
  • Urşii polari au simţul mirosului bine dezvoltat şi au capacitatea de a mirosi ceva chiar şi de la o distanţă de 16 metri.
  • Urşii polari se hrănesc uneori şi cu alte mamifere marine, inclusiv balene şi morse.
  • Pot înota pe distanţe lungi. Au fost descoperiţi chiar şi la 100 de kilometri depărtare de ţărm.
  • Ursul polar nu are blana albă, aşa cum ar crede mulţi, ci este transparentă.
  • Schimbările climatice cu care se confruntă acum întreaga planetă reprezintă cea mai mare ameninţare pentru această specie de animale. Creşterea temperaturii duce la topirea rapidă a gheţarilor, iar urşii polari au astfel mai puţin timp pentru a-şi procura hrana.

Lasa un comentariu