Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Curiozități despre reni, ajutoarele lui Moș Crăciun

Curiozități despre reni, ajutoarele lui Moș Crăciun
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Așa cum multă lume știe, renii sunt și cei care trag sania lui Moș Crăciun, în Ajunul Crăciunului. Fără ajutorul acestor animale simpatice, Moșul nu ar putea ajunge la toți copiii din lume în noaptea magică de Crăciun, când lasă cadourile sub brad. Renii lui Moș Crăciun sunt Dasher, Dancer, Prancer, Vixen. Comeț, Cupid, Donner, Blitzen și bineînțeles Rudolph.

Iată și alte lucruri interesante despre reni:

  • Renul face parte din familia cerbilor.
  • Denumirea științifică pentru ren este Rangifer Tarasndus.
  • Renul poate alerga cu o viteză de până la 80 de kilometri/oră, ceea ce înseamă că este un animal destul de rapid.
  • Renii locuiesc în unele dintre cele mai reci zone de pe pământ. Mai exact, simpaticele animale își au casa în partea de nord a Americii de Nord, inclusiv Canada, Alaska, Rusia și Groenlanda. Desigur, nu îi putem uita pe renii care sunt ajutoarele lui Moș Crăciun și trăiesc la Polul Nord.
  • Renii trăiesc în tundră. Tundra este o întindere vastă, fără copaci și vegetație, de regulă acoperită cu zăpadă, de cele mai multe ori în regiunea arctică.
  • Renii trăiesc în grupuri mari care poartă denumirea de turme. Aceste turme migrează pe parcursul unui an, adică se mută dintr-un loc în altul.
  • Pe perioada iernii, renii migrează către sud, căutând locuri mai puțin reci. Vara în schimb turmele de reni migrează spre nord.
  • Renii sunt animale ierbivore, acest lucru înseamnă că se hrănesc doar cu plante. Aceștia mănâncă mușchi, iarbă.
  • Iarna, renii caută hrană sub zăpadă folosindu-și copitele pentru a săpa găuri. Vor continuă să sape în stratul de zăpadă până când vor găsi ceva de mâncare.
  • Un ren mănâncă în jur de 5 kilograme de mâncare pe zi.

Lasa un comentariu