Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozități despre animale: mit sau realitate

Curiozități despre animale: mit sau realitate
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mulți copii iubesc animalele și nu ratează nicio ocazie să descopere lucruri noi despre acestea. Următoarele curiozități despre animale le vor stârni interesul și îi vor ajuta să înțeleagă ce este mit și ce este realitate despre unele necuvântătoare.

Mit sau realitate. Unele animale pot suferi de arsuri solare

Realitate. Unele animale, în special cele cu părul scurt și pielea de culoare deschisă sunt predispuse la arsuri solare. Cățeii, pisicile, caii sau vacile pot suferi arsuri solare pe nas sau pe vârful urechilor în zilele de vară.

Mit sau realitate. Pisicilor nu le place apa

Mit. Este adevărat că pisicilor care stau în casă nu le place apa, însă pisicilor mari le place. Tigrul bengalez, de exemplu, adoră apa și nu de puține ori poate fi întâlnit în zonele cu multe lacuri unde se joacă în apă.

Mit sau realitate: Broaștele beau multă apă

Mit. Pentru că trăiesc în apă sau în zone cu multă umiditate, am putea crede că apa face parte din dieta zilnică a broaștelor. O curiozitate extrem de interesantă este aceea că broaștele nu beau deloc apă. Acestea absorb apa prin piele pentru a sta hidratate.

Citește și:   Pestele-puscas

Mit sau realitate: Elefanții mănâncă cu nasul

Realitate. Elefanții își folosesc nasul în loc de furculiță și lingură. Aceștia nu mestecă mâncarea cu nasul, dar rup crengile, iarba și alte bucăți de vegetație cu ajutorul trompelor puternice pentru a o băga în gură.

Mit sau realitate: Cimpanzeii sunt animale nocturne

Mit. Una dintre cele mai interesante curiozități despre animale este aceea că cimpanzeii pot fi observați de multe ori că se joacă, mănâncă sau se plimbă noaptea, dar de fapt sunt animale diurne. Aceștia pot fi văzuți dormind pe timpul zilei, dar și pe timpul nopții. De multe ori, felul în care dorm are legătură cu vremea de afară. Dacă pe timpul unei furtuni dorm în perioada zilei, vor fi activi noaptea.

Articole interesante

Lasa un comentariu