Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

curiozitati despre animale ( 8)

curiozitati despre animale ( 8)
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un rinocer Javan, din cei 70 care exista in toata lumea, a fost filmat de cercetatorii americani in jungla din Indonezia.
Pentru ca este o specie rara, cercetatorii incearca sa studieze comportamentul animalului in mediul sau. Astfel, ei au plasat, pentru mai multe luni, camere video in jungla.
Exista doar 70 de astfel de rinoceri in toata lumea, dintre care aproape 60 dintre ei traiesc in parcul Ujung Kulon National, iar restul in Insula Java din Indonezia.
Numarul rinocerilor a scazul in Indonezia in ultimii 50 de ani deoarece coarnele lor sunt foarte folosite in medicina traditionala chineza.Cu exceptia rasei Javan, mai exista in lume aproximativ 300 de rinoceri de Sumatra, care traiesc izolati in Malaezia si Insula Sumatra.Dinozaurii zburatori vanau cu usurinta atat in aer cat si pe sol, potrivit celor mai recente studii.
Cercetatorii sustin ca acesta specie de dinozaur putea sa mearga foarte bine pentru ca avea picioare lungi, iar craniul era de asa maniera incat putea prinde cu usurinta animale mici de la nivelul solului.

Cercetatorii au demonstrat ca sangele de crocodil este capabil sa neutralizeze 23 de bacterii nocive, ba mai mult, sa distruga o mare parte din tulpina virusului HIV.
S-a observat ca desi crocodilii sunt recunoscuti drept o specie agresiva, ranile pe care acestia le dobandesc in lupte nu se infecteaza niciodata.
Oamenii de stiinta sunt extrem de optimisti in ceea ce priveste rezultatul studiilor lor si sunt convinsi ca in maxim sapte ani, pe piata vor exista antibiotice extrem de puternice care vor avea ca sursa sangele de crocodil.

Oamenii de stiinta rusi au cercetat pentru prima oara in amanunt un pui de mamut, animal preistoric gasit intact in gheturile Arcticii.
Nascut in urma cu 37.000 de ani, Lyuba, numit asa dupa sotia celui care l-a gasit, este considerat cel mai bine pastrat animal preistoric de care dispune omenirea in prezent.
Cu ajutorul unui tomograf similar celui folosit pentru oameni, cercetatorii au putut vedea pentru prima data cum sunt dispuse organele interne ale animalului, care s-au pastrat foarte bine.
Speciile de mamut au disparut inca din Era Glaciara. Testele efectuate pe Lyuba au aratat ca ea se hranea cu lapte si avea 3-4 luni cand a murit, acum 37.000 de ani, in actuala regiune Yamalo-Nenetsk din zona ruseasca a Arcticii.

Janet si Bob Morton care traiesc intr-o localitate din Anglia, au descoperit o ciocanitoare cu ciocul mult mai mare decat al suratelor ei.
Pasarea a vizitat curtea cuplului in iarna, iar de atunci se tot intoarce. Janet si Bob Morton s-au intrebat mereu cum poate ciocanitoarea sa se hraneasca in conditiile in care este posesoarea unui astfel de cioc, care este dublu fata de cat ar trebui sa fie.
Multe alte pasari nu ar supravietui cu un astfel de handicap, dar ciocanitorile au o limba foarte lunga si se pot hrani in continuare”, a declarat Tony Richardson, din cadrul Societatii Regale de Ocrotire a Pasarilor in Exeter.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu