Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cuibul cu ventilator

Cuibul cu ventilator
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Deşertul reprezintă un loc puţin prietenos, care nu oferă condiţii prielnice de viaţă plantelor şi animalelor. Cu toate acestea, multe vieţuitoare trăiesc în condiţiile aspre de seceta şi căldură. Pentru a rezista, acestea s-au adaptat mediului ostil, dând dovadă uneori de o abilitate deosebită.

Una dintre păsările care populează deşertul este pietrarul negru cu creasta albă ( oenanthe leucopyga ). Nu numai găsirea hranei reprezintă o problemă pentru aceasta pasăre, ci şi locul unde îşi depune ouăle. Dacă le-ar depune direct pe nisipul fierbinte, acestea s-ar transforma pur şi simplu în omletă. Aşa că, ingenioasa pasăre a găsit o metodă pentru a-şi proteja ouăle si viitorii pui. Ea îşi face cuibul la umbra unui bolovan. Acolo strânge pietricele, alcătuind un strat izolator, peste care îşi construieşte cuibul din rămurele. Astfel ouăle sunt ferite de căldura nisipului. Adierea vântului se poate strecura printre aceste pietricele, aducând puţină răcoare. În nopţile mai reci cade roua, care este absorbită de porii pietricelelor. În timpul zilei apa provenită din rouă se evaporă, aducând un plus de confort.

Putem spune că această micuţă pasăre ( este mare cât o vrabie ) şi-a dotat cuibul cu un veritabil ventilator răcoros, care o ajută să supravieţuiască.

Citește și:   Curiozitati din lumea animalelor (4)

Articole interesante

3 comentarii

  1. mie ami place scoala foarte mult si de aceia sun bogat
  2. si eu sunt bogata dar numai ca bunicul meu este miliardar asa aaa imi place scoala si aveam un portofoliu de facut

Lasa un comentariu