Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Chitcanul-de-apa-urias

Chitcanul-de-apa-urias
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

«Animalul este o vietate preistorică, care trăieşte şi astăzi, o fosilă cu sânge cald, care respiră şi… muşcă». Este caracterizarea făcută de naturalistul englez, Gerald Durrell, care 1-a capturat viu în Camerun. Chiţcanul-de-apă-uriaş, pe numele ştiinţific Potamogale velox, a fost descoperit prin secolul al XVIII-lea de vânătorul francez Du Chaillu.Animalul are o lungime de vreo 60 de cm. Iese în evidenţă prin coada sa mare, care reprezintă mai mult de jumătate din lungimea corpului. Deşi este amfibiu, coada sa musculoasă nu-i turtită de sus în jos, ca la vidră, ci lateral, ca la mormoloc. Părul de pe ea este scurt şi lucios, dând impresia de piele neagră, lucitoare. Pe spate este negru; labele, burta, gâtul şi pieptul, în schimb, sunt de un alb imaculat. Trupul este mic şi îndesat, iar capul turtit într-un mod curios. Botul şi porţiunile feţei din apropierea nasului sunt mărite şi umflate, de acolo răsărind o pădure de ţepi albi — formînd o mustaţă stufoasă. Privit de sus, capul chiţcanului seamănă destul de mult cu capul unui ciocan. Picioarele sunt mici; ochii, ca nişte mărgele sclipitoare, îngropaţi în blană. Chiţcanul-de-apă-uriaş nu are alte rude în afara unei vietăţi asemănătoare şoarecelui, care trăieşte în Madagascar.

Citește și:   Judecătorul, de Elia David

Animalul mai are o caracteristică, care-1 deosebeşte de alte mamifere insectivore asemănătoare: n-are claviculă.

Articole interesante

Lasa un comentariu