Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele mai somnoroase animale

Cele mai somnoroase animale
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pentru ca si in regnul animal avem de-a face cu lenesi care pot dormi ore in sir, am decis sa facem un top al animalelor care dorm cel mai mult.

Va vom prezenta doar animalele de pe primele 5 locuri care dorm in medie 18 ore pe zi.

1. Ursuletul Koala Cel mai lenes animal este ursuletul koala care poate dormi pana la 22 de ore pe zi. Koala este un mamifer marsupial arboricol ierbivor nativ pentru Australia si singurul membru in viata al familiei Phascolarctidae. Starea de somn ii este cauzata de o substanta din frunzele de eucalipt care reprezinta hrana lui zilnica.

2. Lenesul tine pasul cu aproape 20 de ore de somn pe zi. Este un mamifer care traieste in America de Nord sau Sud. Doarme agatat de ramurile copacilor cu capul in jos.

3. Armadillo si Oposum sunt la egalitate pe locul 3 cu aproape 19 ore de somn pe zi. Armandilla este un mamifer cunoscut mai ales pentru carapacea care il fereste de pradatori. Se hraneste in general cu radacini pe care le scoate din pamant sapand cu ghiarele.

Citește și:   De ce este cerul albastru?

Oposum este un mamifer marsupial de talie mica. Sunt cunoscuti mai ales pentru faptul ca atunci cand apare un pericol stau nemiscati, prefacandu-se morti. Deasemenea le place sa stea agatati de coada de ramurile copacilor .

4. Lemurul este un pic mai harnicut ajungand doar pana la 16 ore de somn pe zi. Lemurul este o maimutica de talie mica care poate fi gasita pe insula Madagascar. Este una din multe specii pe cale de disparitie.

5. Hamsterul si veverita Ultimul loc este adjudecat de hamster si veverita cu 14 ore de somn pe zi.

Articole interesante

1 comentariu

  1. asta cu hamsterul este adevarat ptr ca si eu am hamster si doarme…..toata ziua

Lasa un comentariu