Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Carnivorele, cele mai periculoase animale. Curiozități care te vor surprinde

Carnivorele, cele mai periculoase animale. Curiozități care te vor surprinde
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Carniorele sunt animale care se hrănesc cu alte animale pentru a supraviețui. Carnivorele sunt înzestrate de natură cu “arme” cu care reușesc să doboare prada. Unele omoară cu dinții ascuțiți, alții au colții sau cu ajutorul ghearelor puternice. Alte carnivore cum sunt șerpii, scorpionii sau păianjenii injectează venin pentru a-și pune la pământ victima.

Nu toate animalele carnivore sunt prădători. Unele mănâncă animale pe care nu le-au omorât ele. Carnivorele care mănâncă în special sau doar insecte se numesc insectivore.

Există două mari familii de carnivore:  carnivore Canide și carnivore Feliformia. Din familia Canide fac parte câinii, vulpile și lupii, iar în familia Feliformia sunt leii, tigrii, pisica de casă, dar și animale care nu te-ai gândi că se înrudesc cu felinele, așa cum sunt hienele și mangustele.

Nu toate carnivorele devorează carne.  Pisicile din familia Feliformia mănâncă multă carne și își iau caloriile de regulă din carne proaspătă sau din conserve, în cazul pisicilor de casă. Pe de altă parte, carnivore precum panda roșu sau ratonii mănâncă puțină carne și își completează mesele cu multe vegetale gustoase.

Toate carnivorele care trăiesc astăzi pe Pământ, de la câini și pisici, la urși și hiene, au același strămoș: Miacis, un mamifer de mici dimenisiuni care trăia în vestul Europei în urmă cu 55 de milioane de ani.

Carnivorele au un sistem digestiv bine dezvoltat. Ca regulă generală, plantele sunt mult mai greu de digerat, de aceea caii, hipopotamii sau elanii au intestine lungi și în multe cazuri mai mult de un stomac.

Carnivorele sunt cei mai mari prădători din lume și cele mai periculoase animale.  Maxilarele puternice ale câinilor și lupilor, viteza și ghearele specifice tigrilor și gheparzilor, brațele puternice ale urșilor sunt rezultatul a milioane de ani de evoluție.

Lasa un comentariu