Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Care sunt cele mai inteligente animale din lume

Care sunt cele mai inteligente animale din lume

Oamenii de ştiinţă care au studiat de-a lungul timpului comportamentul animalelor au reuşit în nenumărate rânduri să demonstreze că acestea sunt, printre altele, şi foarte inteligente.

Există în acest moment şi un top al celor mai inteligente animale care trăiesc pe pământ.

  • Cimpanzeul a fost declarat ca fiind cel mai inteligent animal din lume, fiind de altfel unul dintre puţinele animale care se foloseşte de unelte.
  • Delfinii au abilitatea de a gândi, rezolvă anumite probleme, comunică între ei şi pot învăţa din experienţele anterioare.
  • Elefanţii au o capacitate de a învăţa impresionantă. Pot învăţa să folosească diverse instrumente.
  • Porcii sunt nişte animale, de multe ori, subestimate. Aceştia posedă o inteligenţă ieşită din comun, visează, îşi recunosc numele şi răspund prin sunete când sunt strigaţi.
  • Câinele poate învăţa uşor diverse comenzi, trucuri, reţin fizionomia oamenilor şi animalelor şi îi va recunoaşte cu uşurinţă chiar şi după un an în care au fost separați. Câinii au capacitatea să înţeleagă până la 250 de cuvinte şi gesturi, se pot recunoaşte în imagini şi pot percepe mesaje nonverbale, au o inteligenţă emoţională foarte bine dezvoltată.
  • Pisicile pot învăţa diverse trucuri, au un auz dezvoltat, pot deschide uşile de la cameră sau de la dulapuri.
  • Caii sunt animale inteligente şi sensibile, învaţă rapid comenzile omului şi răspund la acestea chiar şi în situaţii stresante.
Citește și:   Lucruri interesante din lumea reptilelor

Topul alcătuit de oamenii de ştiinţă continuă cu vaca, oaia, ciorile şi corbii, porumbeii, şoimul, cucul, papagalii, furnicile, caracatiţa, calamarii.

Lasa un comentariu