Animalele si meteorologia

1

Foarte multe vietuitoare, cunoscute de noi, se manifesta intr-un mod deosebit, in functie de starea timpului, in orele sau zilele urmatoare.

Inainte de ploaie vacile intind botul in sus si inghit aerul cu lacomie, iar productia de lapte scade usor.

Pisica bea o cantitate de apa mult mai mare inainte de ploaie decat in zilele obisnuite, iar daca nu o are la indemana, o cauta fara astampar, pana isi potoleste setea.

La apropierea ploii, gainile cauta sa-si gaseasca un loc mai ridicat pe care sa se aseze, in cotet, sopron sau chiar in aer liber. Cand gainile nu fug din ploaie, e semn ca aceasta e de lunga durata.

Pestii sar din apa si prind musculite din aer inainte de venirea ploii si, in acest timp nu se apropie de momeala. Daca intr-o zi senina pestele inceteaza brusc sa mai vina la undita, este sigur ca timpul se va schimba, ca va fi timp urat multe zile in sir.

Ciocarliile, pe timp frumos umbla pe aratura, insa, inaintea furtunii stau nemiscate si isi umfla penele.Vrabiutele, ca si gainile, se tavalesc in praf prevestind ploaie, iar atunci cand aceasta s-a apropiatisi umfla penele. Dupa o perioada mai indelungata de ploaie ciripitul vesel al vrabiilor ne poate da sperante ca timpul se va indrepta.

Randunelele zboara jos, aproape de pamant, inainte de ploaie.

Chiar si bufnita face prognoze: ea tipa strident, prevestind sosirea frigului.Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?