Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

7 vietăți care prezic vremea

7 vietăți care prezic vremea

În trecut oamenii au studiat comportamentul viețuitoarelor din natură şi au constatat că prin comportamentul lor pot prezice cum va fi vremea.

Chiar dacă astăzi se folosesc metode avansate bazate pe tehnologie pentru previziunile meteo, animalele care ne înconjoară rămân o sursă la fel de bună şi precisă pentru a afla ce ne aşteaptă în privința vremii și fenomenelor meteorologice.

Iată care sunt animalele care prezic vremea. Urmărește-le cu atenție de acum înainte!

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Broaştele

Când broaştele încep să orăcăie lung şi mai zgomotos ca de obicei e semn că vremea urmează să se înrăutăţească.

Păsările

În funcţie de cât de jos zboară păsările ne putem da seama cât de tare se va strica vremea. Se spune că atunci când păsările zboară sus, în văzduh, va fi frumos şi senin. Atunci când zboară aproape de pământ este pentru că presiunea atmosferică a unei furtuni le provoacă dureri la înălţimi prea mari.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vacile

Orice fermier îţi va spune că văcuţele pot prezice vremea. O legendă spune că atunci când vacile simt că vine vreme rea devin neliniştite, încep să se apere de muşte cu coada sau se aşază în fân, în căutarea unui loc uscat.

Citește și:   Antilopele gnu

Albinele şi fluturii

Atunci când albinele şi fluturii dispar din straturile de flori e semn că vine vremea urâtă.

Oile

Se spune că atunci când oițele se aşază pe jos şi se ghemuiesc urmează să plouă. O furtună se anunţă la orizont şi atunci când oile se adună împreună şi se apară unele pe altele.

Buburuzele

Simpaticile buburuze ne dau şi ele indicii despre vreme. Atunci când roiesc peste tot se anunţă vreme caldă. Dacă buburuzele îşi caută adăpost şi ajung să între chiar în casă e semn că vremea se înrăutăţeşte.

Furnicile

Când furnicile încep să construiască muşuroaie sau când le mai acoperă pe cele existente, atunci ele se pregătesc pentru vreme rea.

Lasa un comentariu