Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri surprinzătoare din matematică

Lucruri surprinzătoare din matematică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cu matematica ne întâlnim la fiecare pas, de la materia studiată la școală până la activitățile din în viațA de zi cu zi. Acest lucru nu înseamnă că nu mai există totuși lucruri surprinzătoare despre matematică pe care poți să le afli în cele ce urmează.

Știați că?

  • Poți tăia un tort în 8 bucăți făcând doar 3 tăieturi. Trebuie doar să faci două tăieturi în plan vertical și una în plan orizontal și vei obține 8 bucăți de tort.
  • Împărțirea la zero a scos din funcțiune o navă de război a US Navy. În 1997 un membru al echipajului de la bordul USS Yorktown a introdus greșit, în mod neintenționat, un zero pe unul dintre computerele navei. Acest lucru a făcut că software-ul navei să facă împărțirea la zero, ceea ce a dus la blocarea navei pentru câteva ore bune.
  • Există un total de zero zerouri în cifre române. În timp ce vechii greci erau conștienți de zero pe care îl considerau un concept, ei nu considerau că zero este și un număr. De exemplu, Aristotel a decis că zero nu este un număr, deoarece nu se poate face împărțirea la zero. În locul unui număr roman, cuvântul latin „nulla” ar fi fost folosit pentru a reprezenta conceptul de zero. Motivul pentru care nu există nicio cifră romană pentru zero este că nu era nevoie de o cifră care să o reprezinte.
  • Acesta este un truc interesant din matematică. Ia orice număr și multiplică-l cu trei. Apoi, ia cifrele acelui nou număr și adună-le. Orice număr rezultă acesta va fi întotdeauna divizibil cu trei, indiferent cu ce număr ai început. De exemplu:
Citește și:   Curiozităţi şi secrete despre Disneyland, cea mai îndrăgită destinaţie pentru copii

3 x 4 = 12

1 + 2 = 3

3 / 3 = 1

Articole interesante

Lasa un comentariu