Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Legenda dovleacului de Halloween

Legenda dovleacului de Halloween
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dovleacul sculptat și luminat din noaptea de Halloween își are originea într-o poveste veche irlandeză.

Este vorba de povestea lanternei lui Jack. Originea dovleacului cu lumânare aprinsă porneşte de la un bărbat haios, dar beţiv, pe nume Jack, care a reuşit să păcălească diavolul să urce într-un copac. Pentru a-l împiedica să coboare, Jack a sculptat o cruce în trunchiul copacului, apoi a ajuns la o înţelegere cu acesta. Jack i-a promis că îl va lăsa să coboare din copac, dacă îi promite că nu îl va bântui niciodată. Însă, aceasta intelegere nu i-a folosit la nimic.

După ce Jack a murit, sufletul lui a rămas blocat între Rai şi Iad. Asta pentru că Iadul nu i-a permis accesul din cauza legământului încheiat cu Diavolul, iar Raiul nu i-a deschis porţile din cauza numeroaselor păcate pe care le făcuse pe Pamant. Singurul lucru pe care sufletul lui Jack l-a primit a fost un tăciune aprins, care să îi lumineze calea întunecată dintre Iad şi Rai.

Legenda spune că, de atunci, Jack a fost „condamnat” să rătăcească pe drumul dintre cele două lumi, alungând spiritele rele din calea lui, în speranţa că îşi va câştiga dreptul de a fi primit în Rai.

Citește și:   Mari călători - Fernando Magellan

De la acest tăciune, astăzi copiii din lumea întreagă asteaptă cu nerăbdare sărbătoarea Halloween-ului pentru a sculpta dovlecii și a se costuma în personaje înfricoșătoare.

Articole interesante

Lasa un comentariu