Fapte uluitoare din istoria omenirii

0

Pe lângă fapte de vitejie şi victorii răsunătoare, în istorie s-au întâmplat de-a lungul timpului şi evenimente surprinzătoare, unele dintre ele de-a dreptul şocante.

Iată câteva dintre ele:

La un moment dat, pisicile au ajuns pe cale de dispariţie şi din această cauză a început să crească numărul şobolanilor. Înmulțirea șobolanilor a dus la apariţia unor boli şi infecţii severe. Mai mult de 100 de milioane de oameni au fost omorâţi atunci de o infecţie numită Ciumă.

În antichitate, animalele erau arestate din diferite motive.

Mai mult de 12 milioane de africani au fost răpiţi şi vânduţi ca sclavi în Statele Unite ale Americii, mai bine de 300 de ani, între 1500 şi 1850.

Viteazul Napoleon a fost la un moment dat atacat de o haită de iepuri.

Ruşii au folosit câini pe post de bombardiere pentru a ataca tancurile nemţilor. Aceştia erau antrenaţi să care bombe sub tancurile germanilor.

Alexandru cel Mare este cel care a inventat spionajul, o tehnică ce este folosită şi în zilele noastre.

Gene Cernan a fost ultimul om care a păşit pe lună. Înainte să plece, el i-a promis fetiţei sale că va scrie iniţialele sale pe lună. Tatăl s-a ţinut de cuvânt şi a scris iniţialele fiicei sale, TDC, care vor rămâne acolo pentru mai mult de 10.000 de ani.

Cel mai lung război din lume a fost cel dintre Sicilia şi Olanda. Acesta a durat între 1651 şi 1986!

Cel mai scurt război care a avut loc vreodată a fost între Zanzibar şi anglo-saxoni şi a durat 38 de minute.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?