Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Din ce sunt făcuţi norii?

Din ce sunt făcuţi norii?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Albi şi pufoşi, în zilele senine sau gri şi cu forme ciudate, atunci când prevestesc o furtună, ori în culori surprinzătoare la apus norii ne atrag atenţie de câte ori privim spre cer.

Indiferet de cum arată, norii sunt mase vizibile de mici picături de apă şi există o ramură de studiu care se ocupă cu studierea şi înţelegerea acestora.

Din ce sunt făcuţi norii

Atunci când soare străluceşte peste mări, râuri şi oceane încălzeşte apa de la suprafaţă. Apa se transformă în vapori de apă care încep să se ridice în aer. Cu cât se ridică mai sus, vaporii de apă încep să se răcească și să se întoarcă înapoi pe pământ sub formă unor picături de apă.

Aceste picături de apă sunt atât de mici încât atârnă suspendate sus în atmosfera pământului. După o perioadă de timp vaporii de apă condensate se acumulează şi formează norii. Cu cât picăturile de apă din partea de sus a norilor sunt mai reci decât celelalte părţi ale norului se pot forma mici bucăţi de gheaţă. După un timp, norul devine greu şi datorită gravitaţiei picăturile de apă se întorc sub formă de ploaie.

Citește și:   Curiozitati despre corpul omenesc

De ce norii par albi?

Norii par albi pentru că permit luminii să treacă prin ei. Din moment de lumina soarelui este albă, picăturile de apă seamănă cu o pânză prin care trec razele soarelui. Când miliarde de picături de apă se adună împreună într-un nor, aceştia permit unei cantităţi mici de lumină să treacă şi din această cauză atunci au o culoare gri-cenuşie. Atunci ştim că se apropie ploaia.

Articole interesante

Lasa un comentariu