Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati despre lacuri

Curiozitati despre lacuri
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Lacul cu cinci feluri de apa
Un astfel de lac exista in insula Kildim, situata in nordul Rusiei. Apa acestui lac este asezata in cinci straturi. Primul strat este cu apa dulce, al doilea cu apa putin sarata, al treilea cu apa sarata, al patrulea cu apa rosie si al cincelea contine hidrogen sulfurat. Flora si fauna sunt diferite in fiecare strat, pentru ca in fiecare traiesc plante si animale care s-au putut adapta mediului respectiv. Impresioneaza prin diversitatea vietuitoarelor care il populeaza.

Lacul cu apa albastra
Este situat in Algeria, iar apa lui este atat de albastra, incat poate fi folosita ca cerneala de scris. Acest fenomen s-a produs deoarece in acest lac se varsa doua rauri: unul foarte bogat in saruri de fier iar altul in materii vegetale. Combinatia dintre cele doua tipuri de apa a dat nastere la apa de culoare albastra.

Lacul care fierbe
Acest lac este situat la gura unui vulcan. Lava vulcanului se varsa in lac, astfel ca in loc de apa, lacul care fierbe este format din lava la temperaturi de peste 1000 de grade Celsius.

Citește și:   Curiozitati din lumea animalelor (1)

Lacul de asfalt
Este un alt lac ciudat. Este o adevarata fabrica de asfalt si are o adancime de peste 100 de metri. Se crede ca asfaltul se formeaza datorita amestecului de petrol, gaze, namol, lava si cenusa. Chiar daca ziua se extrage asfalt, volumul lacului nu scade, deoarece asfaltul se formeaza continuu.

Lacul cu apa in straturi de langa Sibiu
Exista si la noi in tara un lac cu apa in straturi. La suprafata se afla apa dulce, iar spre adancimi apa din ce in ce mai sarata. O alta curiozitate a acestui lac este aceea ca nu-si modifica adancimea, aceasta fiind de fiecare data de 35,5 metri.

Articole interesante

7 comentarii

  1. Foarte interesante, multe dintre ele chiar nu le stiam.
  2. am de cautat lacul de asfalt,l-am gasit dar numai atata,unde e locul lacului ca ma enervez!!!
  3. ce lac fierbe si e tare fain chiar si lacul de asfalt chiar n-am stiut sta daca vreti id meu este acesta irimiaandrei11
  4. am de facut un referat despre lacuri-curiozitati in teresant
  5. Un articol foarte interesant.Am cautat toata
    ziua informatii si curiozitati despre lacuri pentru scoala.am gasit ceva informatii pe WIKIPEDIA.Nici nu ma asteptam la informatii atit de interesante aici,in anide scoala.TOTUL E EXTREM DE INTERESANT!SUPER,ANIDESCOALA.ro!

Lasa un comentariu