Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozități despre iarnă: temperaturi extreme, fenomene neobișnuite

Curiozități despre iarnă: temperaturi extreme, fenomene neobișnuite
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

La finalul lunii februarie, în mod normal spunem că iarna este pe final. Nu acealași lucru îl observăm dacă ne uităm la gradele din termometre sau pe geam. Temperaturi extreme și fenomene meteo neobișnuite se întâmplă tot timpul, pe parcursul celor trei luni de iarnă.

 • Cea mai joasă temperatura care s-a înregistrat vreodată a fost la Stația Vostok din Antarctica. Pe 21 iulie 1983 s-au înregistrat -98.2 grade Celsius.
 • Cele mai reci locuri din lume sunt în Rusia (Siberia), Finlanda și Mongolia.
 • În decembrie, ianuarie și februarie este iarnă în emisfera Nordică, dar în emisfera Sudică (de exemplu, în Australia) cele mai reci luni din an sunt iunie, iulie și august.
 • La -40 de grade Celsius condensația din respirație îngheață.
 • Stația Vostok este cel mai rece punct din lume.
 • În funcție de anotimp, unele animale își schimbă culoarea blănii. De exemplu, vulpea polară își schimbă culoarea blănii în alb pe perioada iernii pentru a se putea camufla în zăpadă.
 • Multe animale, așa cum este ursul brun, hibernează în perioada iernii. În timpul aceasta, inima lui bate de 8 ori/minut de la 40 de bătăi/minut, în mod normal.  În acesta condiții, ursul brun poate rezista și 100 de zile fără mâncare.
 • Foioasele își pierd frunzele iarna pentru a conserva atât de necesara apă, însă copacii care sunt verzi tot timpul au o altă metodă. Aceștia au în mod normal ace sau frunze cu ceară, care nu cad atât de ușor. Astfel, pot sta verzi și supraviețui pe perioada iernii.
 • Aproximativ 12% din suprafața Pământului este acoperită cu zăpadă și gheață.
 • Fiecare fulg de zăpadă are 6 fețe.
 • Pentru a face față iernii, multe animale au dezvoltat tehnici diferite de supraviețuire precum migrarea, hibernarea, provizii de mâncare, schimbarea culorii sau creșterea unui păr mai gros pentru anotipul rece.
Citește și:   Lucruri uluitoare despre epoca de piatră

Articole interesante

Lasa un comentariu