Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati despre corpul omenesc

Curiozitati despre corpul omenesc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Înăltimea omului variază în timpul zilei. Dimineaţa suntem cu un cm mai înalţi decât seara. Acest lucru se întâmplă deoarece discurile intervertebrale se „tasează” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.După mesele bogate se spune că auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.

Se spune ca femeile clipesc de doua ori mai mult decât barbaţii. Nu se cunosc precis cauzele acestui fenomen. El se poate datora sensibilitaţii mai crescute a ochiului femeilor, dar pot fi si cauze de ordin psihic ( emotivitate mai mare, trairi mai intense, teamă etc. ).

S-a calculat că la fiecare 7 secunde vine pe lume un copil. Unele studii spun că în acest moment ar fi mai mulţi oameni în viaţă decât au trăit vreodată pe Pamânt, dar datele sunt controversate, deoarece e destul de greu de calculat numarul de oameni care au trait pana acum pe planeta noastra.

Cei mai tineri părinţi din lume au avut 8 si 9 ani şi au trait in China, pe la 1910.

Fara pigmenţi, pielea noastra ar fi excesiv de albă. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV. Aceste patru nuante sunt amestecate pentru a da nastere culorilor de piele pentru toate rasele.

Citește și:   Ce nu știai despre echinocțiul de primăvară

Se spune ca mediul acvatic a fost candva, lacasul de existenta al omului.Se stie ca nasterea este mult mai usoara in apa, mediu in care nou-nascutii evolueaza cu dezinvoltura, tinand ochii larg deschisi si efectuand miscari reflexe de inot, care le permit sa se deplaseze cu relativa usurinta.

Unii cercetatori spun ca ficatul  are secretie maxima la ora doua noaptea, iar rinichiul intre orele 17-19 si in anotimpul de iarna.

Se mai spune ca accidentele vasculare ale creierului se produc in jurul orei 18, ale inimii si vaselor coronare in jurul orei 20, iar situatia critica pentru plamani este seara, pana la miezul noptii.

Articole interesante

7 comentarii

  1. wow si cand te gandesti ca altii prefera sa traiasca in necunotinta,scuzanduse cu replici de 2 bani
  2. nu crezi pentru ca la anatomie erai absent domnule°eu°
  3. FOARTE INTERESANT SI IN ACELASI TIMP FOARTE IMPORTANT

Lasa un comentariu