Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Corpul omenesc

Corpul omenesc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

1. Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.

2. O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.

3. Mai mult de jumãtate din greutatea pe care o are copilul la nastere este castigatã in timpul ultimelor sase – opt saptamani de sarcina.

4. Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.

5. Se cunoaste deja faptul ca inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.

6. Un barbat obisnuit mananca în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.

7. Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.

8. Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.

9. Daca vei apuca varsta de 70 de ani, inseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde.

10. Inima pompeaza mai mult de 3.500 de litri de sange in timp de o ora. De-a lungul vietii inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori. In corpul dumneavoastra sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sange.

Citește și:   Ce nu ştiai despre cele mai cunoscute jocuri din lume

Articole interesante

3 comentarii

  1. Stiam cate ceva despre inima. Numerele nu prea le retin de obicei 😀 … Stiam ca inima continua sa bata si dupa ce e scoasa din corp, dar nu si dupa ce e taiata. Daca ma gandesc putin, are sens, deoarece inima este un muschi si are o oarecare independenta (temporar :)) )
  2. Adriana, de fapt, inima nu mai bate doar fiindca e un anumit muschi, ci fiindca contine un tesut special, numit tesut nodal, care are rolul de a emite impulsuri (rol de excito-conducator) si le transmite miocardului (muschiului inimii). Aceste noduri sunt conectate intre ele si sunt patru la numar (sinoatrial, atrioventricular, fascicul Hiss, reteaua Purkinje). De aceea inima mai bate si dupa ce e taiata, dar numai anumite bucati, unde se gasesc aceste tesuturi.

    Sper ca te-am lamurit.
    Toate cele bune.

  3. ce sa spun fata care zicea ca inima cand este scoasa din trup inca bate nu este adevarat doar daca este tinuta in conditi speciale.:

Lasa un comentariu