Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele șapte minuni ale lumii moderne

Cele șapte minuni ale lumii moderne
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Marea Piramidă din Gizeh, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos şi Farul din Alexandria sunt cele şapte minuni ale lumii antice. Dar pentru că totul este în continuă evoluţie şi lumea în care trăim ne surprinde în fiecare zi, omenirea a stabilit că pe lângă acestea mai există şi alte edificii care merită să poarte titlul de minuni ale lumii. Şi astfel au apărut cele şapte minuni ale lumii moderne.

Chichén Itza, Mexic

Oraşul antic Chichén Itza se află în Peninsula Yucatan din Mexic. Acesta este un punct religios, politic şi economic important şi cel mai cunoscut punct de atracţie de aici este Piramida lui Kulkulkán, care are nouă terase şi patru seturi de scări. Fiecare scară are 91 de trepte.

Statuia Cristos Mântuitorul, Brazilia

Această statuie a lui Isus din Rio de Janeiro este unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Statuia este amplasată la sud de oraş, pe muntele Corcovado (700 m), în pădurea Tijuca. Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenţei Braziliei

Citește și:   Lucruri interesante despre Lună

Coloseum, Italia

Coloseumul se află în capitala Italiei, Roma. Acesta a fost construit în anul 70 d.Hr şi este primul amfiteatru de sine stătător. Aici se organizau concursuri între gladiatori, lupte, reconstituri din bătălii.

Taj Mahal, India

Taj Mahal este un mausoleu realizat din marmură pe o suprafaţă de 42 de acri. Shah Jahan, al cincilea Împărat, a construit acest templu în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal.

Marele Zid, China

Chiar dacă nu se vede din spaţiu aşa cum se spune, Marele Zid îşi merită cu prisosinţă locul printre cele şapte minuni ale lumii moderne. Construit din mai multe structuri, Marele Zid este cu adevărat impresionant.

Petra, Iordania

Petra se află în partea de sud-vest a Iordaniei. Temple imense, monumente şi morminte care datează încă din antichitate străjuiesc oraşul, cunoscut drept “oraşul de piatră”.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu este considerat oraşul norilor. Acesta a fost construit în secolul 15, iar în zilele nostre este una dintre cele mai importante atracţii turistice din lume.

Articole interesante

Lasa un comentariu