Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce sunt submarinele?

Ce sunt submarinele?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ce sunt submarinele şi la ce folosesc ele? Dacă maşinile şi alte vehicule îți sunt mai familiare, submarinele le-ai văzut cel mai probabil în filme sau desene animate.

Submarinele sunt ambarcaţiuni care merg sub apă. Acestea au de regulă capacităţi mari şi un echipaj mare. Submarinele nucleare pot avea chiar şi 100 de membri ai echipajului.

Submarinele fac parte din forţele navale şi sunt folosite în scop militar, apără transportul de aeronave, efectuează curse de recunoaştere, precum şi alte sarcini.

Submarinele mai sunt utilizate şi în cercetarea marină, în explorarea lumii subacvatice şi au chiar şi misiuni de salvare.

Unele submarine rămân scufundate luni la rând.

Un submarin are un turn pe care se află un echipament radar, periscopul şi alte sisteme.

Submarinele folosesc rezervoare de balast pentru a ţine apa, permiţându-le să se scufunde atunci când este necesar.

Primele submarine au fost construite în anii 1600, înainte să fie construit primul submarin militar în 1775. Acesta purta numele de Turtle, avea doar o singură persoană la bord şi era controlat independent sub apă.

Scriitorul francez Jules Verne a scris în 1870 “20.000 de leghe sub mări”, carte care a stârnit un imens interes asupra submarinelor.

Citește și:   Fluturele-de-matase (Bombix mori)

Una dintre cele mai mari tragedii legate de submarine a avut loc în anul 2000, când submarinul rusesc Kursk s-a scufundat în Marea Barents după o serie de explozii la bord, omorând 118 de membri ai echipajului.

Articole interesante

Lasa un comentariu