Ce sunt iluziile optice și cum se produc

0

O iluzie optică, numită și iluzie vizuală, este modalitatea prin care o imagine apare diferită de forma ei reală. Iluzia optică este o modalitate de a păcăli creierul să vadă ceva ce poate nu este acolo.

Creierul uman pune imaginile împreună pentru că este învățat să aștepte anumite lucruri. Uneori datele sunt confuze.

Multor oameni le place să privească iluziile. Magicienii sunt cei care se joacă cu iluziile tot timpul. De aceea, li se mai spune și iluzioniști.

Potrivit experților, iluziile optice ne ajută să ne dezvoltăm inteligența. Acestea ne vor face să ne gândim mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri și ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează creierul uman.

Anumiți specialiști în sănătate spun că iluziile optice ajută la stimularea părții drepte a creierului, care este mai puțin folosită de mulți oameni.

Una dintre cele mai vechi iluzii care are legătură cu atingerea a fost descrisă de Aristotel în urmă cu mai mult de 2000 de ani. Dacă încrucișezi două degete alăturate și atingi un obiect, cum ar fi un stilou, cu vârful ambelor degete, în același timp vei avea senzația că atingi două stilouri, nu unul.

Atunci când mergem la cinema să vedem un film experimentăm, de fapt, o iluzie. Nimic nu se mișcă cu adevărat în timpul filmului cu excepția unor imagini statice pe rola unui film. Fiecare este expusă pentru un timp scurt, iar ochii și creierul nostru nu vor vedea imaginile separat. Creierul uman vede cadrele pe ecran în mișcare.

Monitorul unui computer este, de asemenea, o iluzie optică. Ecranul este făcut din puncte mici roșii, verzi și albastre.  Iluzia este că vedem mai mult decât niște puncte de diferite culori, vedem chiar sute de culori diferite. Creierul nostru pune la un loc punctele roșii, verzi și albastre pentru a alcătui toate aceste culori.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?