Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce sunt iluziile optice și cum se produc

Ce sunt iluziile optice și cum se produc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O iluzie optică, numită și iluzie vizuală, este modalitatea prin care o imagine apare diferită de forma ei reală. Iluzia optică este o modalitate de a păcăli creierul să vadă ceva ce poate nu este acolo.

Creierul uman pune imaginile împreună pentru că este învățat să aștepte anumite lucruri. Uneori datele sunt confuze.

Multor oameni le place să privească iluziile. Magicienii sunt cei care se joacă cu iluziile tot timpul. De aceea, li se mai spune și iluzioniști.

Potrivit experților, iluziile optice ne ajută să ne dezvoltăm inteligența. Acestea ne vor face să ne gândim mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri și ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează creierul uman.

Anumiți specialiști în sănătate spun că iluziile optice ajută la stimularea părții drepte a creierului, care este mai puțin folosită de mulți oameni.

Una dintre cele mai vechi iluzii care are legătură cu atingerea a fost descrisă de Aristotel în urmă cu mai mult de 2000 de ani. Dacă încrucișezi două degete alăturate și atingi un obiect, cum ar fi un stilou, cu vârful ambelor degete, în același timp vei avea senzația că atingi două stilouri, nu unul.

Citește și:   O noua supernova in galaxia noastra

Atunci când mergem la cinema să vedem un film experimentăm, de fapt, o iluzie. Nimic nu se mișcă cu adevărat în timpul filmului cu excepția unor imagini statice pe rola unui film. Fiecare este expusă pentru un timp scurt, iar ochii și creierul nostru nu vor vedea imaginile separat. Creierul uman vede cadrele pe ecran în mișcare.

Monitorul unui computer este, de asemenea, o iluzie optică. Ecranul este făcut din puncte mici roșii, verzi și albastre.  Iluzia este că vedem mai mult decât niște puncte de diferite culori, vedem chiar sute de culori diferite. Creierul nostru pune la un loc punctele roșii, verzi și albastre pentru a alcătui toate aceste culori.

Articole interesante

Lasa un comentariu