Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce nu știai despre William Shakespeare

Ce nu știai despre William Shakespeare
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

William Shakespeare este considerat cel mai mare scriitor al literaturii engleze și supranumit „Poetul din Avon” sau „Lebăda de pe Avon”, pentru că s-a născut în orașul Stratford-upon-Avon din Anglia.

Despre viața și opera lui Shakespeare vor fi întotdeauna lucruri noi și inedite de descoperit. Iată câteva curiozități despre marele scriitor englez.

• Data exactă a nașterii lui William Shakespeare nu este cunoscută. Se știe doar că acesta a fost botezat pe 26 aprile 1566.
• Se mai știe însă că William s-a născut în anul 1564, în timpul dinastiei Tudorilor și a fost unul dintre cei opt copii ai familiei.
• De-a lungul vieții sale, William Shakespeare a scris 37 de piese de teatru și peste 150 de poezii.
• În 1582, William s-a căsătorit cu fiica unui fermier, Anne Hathaway. Împreună au avut trei copii: o fiică Susanna și doi gemeni, Judith și Hamnet.
• În anul 1585, William Shakespeare a dispărut din atenția publicului pentru șapte ani. Istoricii numesc aceasta ca fiind perioada de rătăcire a scriitorului.
• În 1592 a revenit la Londra ca actor și dramaturg, însă a primit foarte multe critici atunci de la rivalii săi.
• Toate piesele pe care le-a scris s-au bucurat imediat de succes. Acestea l-au făcut bogat și faimos.
• Regii timpului erau foarte încântați de scrierile lui Shakespeare. Nu de puține ori, acesta era invitat de curtea regală împreună cu echipa sa pentru spectacole.
• Piesele de teatru din vremea lui William Shakespeare erau diferite de cele pe care le știm astăzi. Nu existau actrițe în piesele de atunci, rolurile feminine fiind jucate tot de bărbați, iar publicul putea fi foarte nepoliticos.
• Chiar dacă nu se știe data exactă a nașterii marelui scriitor, se presupune că acesta a murit de ziua lui de naștere, după o lungă suferință.
• Astăzi, opera lui Shakespeare este studiată în școli și universități din întreaga lume.

Citește și:   15 curiozități despre lumea în care trăim

Articole interesante

Lasa un comentariu