Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Astăzi are loc echinocțiul de primăvară. Tradiții în jurul lumii

Astăzi are loc echinocțiul de primăvară. Tradiții în jurul lumii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Echinocţiul de primăvară are loc în luna martie şi este fenomenul care anunţă că a venit cu adevărat primăvara.

Anul acesta, echinocţiul de primăvara are loc pe 20 martie, la ora 12.29 şi acesta este momentul în care Sorele traversează Ecuatorul marcând începutul primăverii astronomice.

Începând de astăzi, ziua şi noaptea încep să fie egale, iar după 21 martie ziua începe să se mărească treptat, iar întreagă natură se trezeşte la viaţă.

Tradiţii în jurul lumii

De secole, oamenii din toate colţurile lumii sărbătoresc echinocţiul de primăvară. De exemplu, într-un orăşel medieval din Mexic, omenii se adună să urmărească cum sorele de la amiază formează umbre ce seamănă cu un şarpe imens pe scările Piramidei lui Kukulkan. Când are loc echinocţiul de primăvară şarpele cobora până ia forma unei sculturi cu un cap imens, la baza piramidei.

La Stonehenge, monumentul preistoric din Anglia, druizii şi păgânii se adunau să vadă răsăritul soarelui la echinocţiu şi să întâmpine primăvara.

Printe numeroasele sărbători ale primăverii se numără şi Nowruz, Anul Nou persan, care începe odată cu echinocţiul de primăvară. Sărbătoarea care datează de secole este întâmpinată de milioane de oameni din întreaga lume şi durează cel puţin 13 zile.

Citește și:   Curiozități despre ora de vară

În Japonia, ziua echinocţiului de primăvară este sărbătoare naţională şi se numeşte Shunbun no Hi.

Pe lângă cele două echinocțiuri, de-a lungul anului mai sunt şi două solstiții. Unul dintre ele are loc pe 20 sau 21 iunie, iar al doilea are loc în decembrie.

Articole interesante

Lasa un comentariu