6 lucruri mai puţin ştiute despre toamnă

1
  1. În mitologia greacă, toamna a fost momentul în care Persephone, fiica zeiţei Demeter, a fost răpită de Hades, zeul infernului. Din cauza durerii zeiţei Demeter, pământul a fost invadat de frig şi nicio plantă nu a mai crescut. În primăvară, când Persephone a revenit acasă, zeiţa mamă a fost atât de fericită încât toată natură a înviat.
  2. Cei care trăiesc lângă Ecuator nu ştiu ce este toamna. În jurul Ecuatorului temperatura rămâne constantă şi este tot timpul cald.
  3. Frunzele roşii şi violet pe care le vedem toamna se datorează zahărului din seva plantelor care rămâne prins în frunzele acestora.
  4. În ciuda credinţei populare, veveriţele care au alergat toată toamna să adune ghinde şi să îşi facă provizii, nu hibernează pe perioada iernii.
  5. Unele culturi păstrează tradiţii vechi se petrec toamna. De exemplu, chinezii sărbătoresc Festivalul Lunii prin care mulţumesc verii pentru recolta bogată.
  6. Toamna aduce şi alte culori spectaculoase pe lângă cele ale frunzelor. Aurora boreală este mai vizibilă în această perioada a anului, pentru că furtunile geomagnetice apar mult mai des toamna datorită temperaturilor scăzute.

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?