Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

6 lucruri mai puţin ştiute despre toamnă

6 lucruri mai puţin ştiute despre toamnă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

  1. În mitologia greacă, toamna a fost momentul în care Persephone, fiica zeiţei Demeter, a fost răpită de Hades, zeul infernului. Din cauza durerii zeiţei Demeter, pământul a fost invadat de frig şi nicio plantă nu a mai crescut. În primăvară, când Persephone a revenit acasă, zeiţa mamă a fost atât de fericită încât toată natură a înviat.
  2. Cei care trăiesc lângă Ecuator nu ştiu ce este toamna. În jurul Ecuatorului temperatura rămâne constantă şi este tot timpul cald.
  3. Frunzele roşii şi violet pe care le vedem toamna se datorează zahărului din seva plantelor care rămâne prins în frunzele acestora.
  4. În ciuda credinţei populare, veveriţele care au alergat toată toamna să adune ghinde şi să îşi facă provizii, nu hibernează pe perioada iernii.
  5. Unele culturi păstrează tradiţii vechi se petrec toamna. De exemplu, chinezii sărbătoresc Festivalul Lunii prin care mulţumesc verii pentru recolta bogată.
  6. Toamna aduce şi alte culori spectaculoase pe lângă cele ale frunzelor. Aurora boreală este mai vizibilă în această perioada a anului, pentru că furtunile geomagnetice apar mult mai des toamna datorită temperaturilor scăzute.
Citește și:   Ce se întâmplă când fulgeră. Mituri şi adevăr

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu