Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 curiozități despre cele 7 continente

10 curiozități despre cele 7 continente
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pe planetă există șapte continente: Africa, Asia, Antarctica, Europa, America de Nord, America de Sud și Oceania/Australia. Cele șapte continente diferă ca mărime și numărul populației și fiecare are specificul său.

  1. Asia este cel mai mare continent, atât ca suprafață de pământ cât și ca numărul populației. Continentul are cele mai populate orașe, asta însemnând că aici sunt cele mai mari orașe din lume cu o populație urbană formată din milioane de locuitori. Printre acestea se numără Delhi, Tokyo, Shanghai, Beijing.
  2. Cel mai mic continent de pe planetă este Oceania. Aceasta include Australasia Polynesia, Micronesia și Melanesia.
  3. Africa este continentul care are cele mai multe țări, mai exact 54 de țări. Pentru că aici s-au descoperit cele mai vechi fosile, precum scheleți și cranii, Africa este continentul care mai este numit “leagănul omenirii”.
  4. America de Nord este continentul care se află în întregime în emisfera nordică și cea vestică și include, printre alte țări, Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Groenlanda și Insulele Canare.
  5. Europa este considerat continentul unde nivelul bunăstării este cel mai ridicat și este de asemenea considerat cel mai bogat continent.
  6. În Europa se află cele mai mici state din lume, Vatican și Monaco. În total sunt cinci state europene care se află pe lista celor mai mici țări din lume. Celelatle trei sunt San Marino, Liechtenstein și Malta.
  7. Cele mai multe limbi sunt vorbite în Asia, peste 2.300 de limbi diferite. Chineza este însă limba cu cei mai mulți vorbitori nativi.
  8. America de Sud este continentul cu cele mai multe superlative geografice. Aici se găsește cel mai mare lanț montan, Anzii, cea mai mare cascadă – Cascadă Îngerilor, precum și cel mai uscat loc de pe pământ – deșertul Atacama din Chile.
  9. Asia este locul celor mai bogate state din lume, precum Qatar care se află în peninsula Arabă și este cea mai bogată țară din lume datorită veniturilor din industria petrolului.
  10. Antarctica este cel mai mic continent din lume ca număr de locuitori. Continentul este “vizitat” uneori doar de oamenii de știință care ajung la stațiile de cercetare de aici. Antarctica este acoperită în mare parte de gheață, 90% din gheața care se formează pe planetă noastră se află pe acest continent.
Citește și:   Curiozităţi din lumea întreagă care te vor ului

Articole interesante

Lasa un comentariu