Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

1 aprilie, Ziua Păcălelilor în jurul lumii

1 aprilie, Ziua Păcălelilor în jurul lumii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

1 aprilie este cunoscută la noi drept Ziua Păcălelilor. Copii și adulți deopotrivă marchează această zi tot  felul de farse care se fac între colegi, prieteni sau acasă, în familie. Ziua Păcălelilor are o istorie îndelungată și chiar dacă originile acesteia nu se cunosc prea bine, aceasta este marcată în multe colțuri ale lumii.

Franța

În Franța ziua de 1 aprilie se mai numește și Le Poisson d’Av care se traduce “peștele de aprilie”. Pentru a marca ziua, francezii mănâncă figurine de ciocolată în formă de pește și își lipsesc pe spate unii altora pești decupați din hârtie.

Olanda

În Olanda de 1 aprilie este obligatoriu să păcălești cel puțin o persoană. Olandezii merg pe varianta clasică păcălindu-se cu tot felul de lucruri neadevărate de exemplu: “astăzi nu se fac cursuri”, “am văzut că mașina ta era avariată în parcare” sau alte păcăleli de acest fel.

Rusia

În Rusia de Ziua Păcălelilor sunt preferate spectacolele adevărate de comedie în locul glumelor sau farselor stupide. Pentru ca rușii să aibă parte de o zi în care să râdă mult, comedianții își programează spectacolele pe această dată pentru a fi siguri că în acest fel oricine are șansa să vadă ceva cu adevărat amuzant de 1 aprilie.

Citește și:   Lucruri interesante despre dinți

Anglia

Nimeni nu știe de unde a început această tradiție, însă în Anglia farsele de 1 aprilie trebuie să fie făcute înainte de praz. Această este regulă și oricine încearcă să facă farsele după praz, se consideră că trișează.

Articole interesante

Lasa un comentariu