1 aprilie, Ziua Păcălelilor în jurul lumii

0

1 aprilie este cunoscută la noi drept Ziua Păcălelilor. Copii și adulți deopotrivă marchează această zi tot  felul de farse care se fac între colegi, prieteni sau acasă, în familie. Ziua Păcălelilor are o istorie îndelungată și chiar dacă originile acesteia nu se cunosc prea bine, aceasta este marcată în multe colțuri ale lumii.

Franța

În Franța ziua de 1 aprilie se mai numește și Le Poisson d’Av care se traduce “peștele de aprilie”. Pentru a marca ziua, francezii mănâncă figurine de ciocolată în formă de pește și își lipsesc pe spate unii altora pești decupați din hârtie.

Olanda

În Olanda de 1 aprilie este obligatoriu să păcălești cel puțin o persoană. Olandezii merg pe varianta clasică păcălindu-se cu tot felul de lucruri neadevărate de exemplu: “astăzi nu se fac cursuri”, “am văzut că mașina ta era avariată în parcare” sau alte păcăleli de acest fel.

Rusia

În Rusia de Ziua Păcălelilor sunt preferate spectacolele adevărate de comedie în locul glumelor sau farselor stupide. Pentru ca rușii să aibă parte de o zi în care să râdă mult, comedianții își programează spectacolele pe această dată pentru a fi siguri că în acest fel oricine are șansa să vadă ceva cu adevărat amuzant de 1 aprilie.

Anglia

Nimeni nu știe de unde a început această tradiție, însă în Anglia farsele de 1 aprilie trebuie să fie făcute înainte de praz. Această este regulă și oricine încearcă să facă farsele după praz, se consideră că trișează.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?