Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vrei să faci o carieră din scris? Reguli pentru succes!

Vrei să faci o carieră din scris? Reguli pentru succes!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Te tentează ideea să scrii, la un moment dat, o carte sau îţi doreşti să înveţi să mânuieşti bine cuvintele şi să urmezi o carieră în jurnalism, în publicitate sau într-un domeniu asemănător?

În primul rând este nevoie de talent, dar şi de câteva tehnici care te pot transforma într-un adevărat maestru al cuvintelor.

Descoperă câteva reguli importante pe care orice viitor scriitor de succes trebuie să le stăpânească.

Perseverează

Este nevoie de muncă şi perseverenţă pentru că în acest fel îţi vei îmbunătăţi stilul şi vei reuşi după un timp să îi dai o tentă personală. Asta înseamnă că va trebui să scrii în fiecare zi și să începi cât mai devreme. Organizează-ţi timpul în aşa fel încât să dedici câteva ore pe zi scrisului.

Îndrăzneşte

Lasă timiditatea deoparte şi nu folosi un ton pasiv atunci când scrii. Susţine-ţi ideile succint şi clar, pentru că astfel vei deveni credibil.

Citeşte cât poţi de mult

Dacă nu îţi exersezi creierul citind, acesta nu va fi suficient de “alimentat” ca să poţi apoi scrie. Atunci când citeşti vei dobândi anumite tehnici care te vor ajuta să scrii mai bine, pentru că în acest fel vei vedea cum au procedat alţi autori înainte ta.

Citește și:   Cum măsurăm lăţimea unui curs de apă

Aşadar, citeşte cât mai mult: cărţi, bloguri, reviste, editoriale, studii. Totul îţi va folosi apoi pe drumul pe care îl vei alege în acest domeniu. Citind îţi vor rămâne în minte pasaje sau expresii care apoi te vor ajuta să te joci şi mai bine cu vorbele.

Găseşte-ţi propriul stil

Acest lucru este foarte important atunci când începi să scrii. Fii tu însuţi, genial, original, inteligent atunci când dai formă unor cuvinte.

Nu fi plictisitor

Dacă nu vrei să îi faci pe cei care vor citi ce ai scris evită să fii plictisitor, să intri prea mult în detalii și să te îndepărtezi de firul poveștii. Alege să scrii într-un ritm dinamic care să surprindă cititorii.

Nu lăsa documentarea să acapareze povestea

Indiferent ce începi să scrii, documentarea este esențială. Chiar dacă sunt date importante pe care le descoperi prin documentare, nu este cazul să laşi povestea în urma unor cifre, de exemplu. Îmbracă informaţiile din documentare într-o formă care să se plieze stilului personal ales.

Închide televizorul

Atunci când îţi doreşti să scrii, trebuie să te concentrezi asupra a ceea ce faci, aşadar înlătura orice mijloc care ţi-ar putea distrage atenţia. Iar televizorul este printre principalii inamici ai creativităţii şi relaxării de care orice scriitor, fie el şi în devenire, are nevoie.

Citește și:   Adolescenții și rețelele de socializare. Ce faci și ce să eviți când ești online!

Munceşte

Să scrii înseamnă să munceşti. Stabileşte-ţi nişte obiective clare, fă-ţi un program strict şi continuă să scrii dacă simţi că acesta este drumul pe care îţi doreşti să îl urmezi, pentru că în cele din urmă îţi vei desăvârşi şi stilul şi vei ajunge să te bucuri de succesul pe care ţi-l doreşti.

Articole interesante

Lasa un comentariu