Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Trucuri psihologice pe care trebuie să le încerci

Trucuri psihologice pe care trebuie să le încerci
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Psihologia este un domeniu vast, complex, dar și fascinant. Studiile despre comportament şi despre cum funcţionează creierul uman sunt multe şi putem învăţa din ele. Iată câteva trucuri psihologice pe care poţi să le încerci cu prietenii tăi, cu persoanele pe care le întâlneşti sau atunci când te afli în anumite situaţii.

  • Atunci când pui o întrebare unei persoane, o poţi face să fie de acord cu tine, dacă dai din cap aprobator. Interlocutorul va începe să se gândească că, ceea ce i-ai spus este adevărat şi va spune “da”, din moment ce comportamentele noastre sunt sociale.
  • Atunci când nu poţi să îţi scoţi din cap o melodie pe care ai auzit-o la prima oră a dimineţii, gândeşte-te la versul de final al melodiei. Conform efectului Zeigarnik, mintea noastră tinde să se gândească la lucrurile neterminte, aşa că, dacă te gândeşti la finalul melodiei vei închide cercul şi vei reuşi să scapi de melodia de care nu puteai scăpa.
  • Vrei ca un prieten să se deschidă cât mai mult în faţa ta? Pune-I o întrebare, şi dacă răspunde doar parţial la întrebare, uită-te în ochii lui şi nu spune nimic pentru câteva secunde. În mod normal, acesta va continuă să vorbească.
  • Îl poţi face pe prietenul tău să te ajute, fără să îşi dea seama, să ducă bagaje. De exemplu, dacă doar ce aţi fost la bibliotecă pentru a împrumuta cărţi şi vrei ca prietenul tău să le ducă, vorbeşte cu el în timp ce îi mai pui câteva cărţi în bagaj. Cei mai mulţi vor lua automat bagajul, fără să se mai întrebe ce este în el.
  • Dacă vrei că oamenii să te ia în serios, spune-le că lucrurile pe care le relatezi le ştii de la tatăl tău. În general, multe persoane tind să credă orice sfat care vine din partea unui tată.
Citește și:   Ce riști dacă copiezi la teste

Articole interesante

Lasa un comentariu