Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi pentru plimbări în siguranță cu bicicleta

Sfaturi pentru plimbări în siguranță cu bicicleta
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O bicicletă este visul oricărui copil. Dacă urmează să primeşti acest cadou sau ai primit deja bicicleta mult visată, este momentul să te pregăteşti pentru plimbări lungi şi distractive.

Înainte de a pleca în expediţiile tale palpitante pe bicicletă este bine să te documentezi puţin, pentru că există câteva lucruri pe care este bine să le ştii înainte să te urci pe bicicletă.

  • În primul rând este foarte important că bicicleta să fie potrivită vârstei şi staturii tale. Dacă bicicletă este prea mare pentru tine, există riscul să te accidentezi.
  • Bicicletă este considerată un vehicul la fel cum este şi maşina. Înainte să te urci pe bicicletă trebuie să ştii şi câteva reguli de circulaţie.
  • Stai departe de şosele dacă nu eşti un biciclist cu experienţă. Nici străduţele mai puţin circulate nu sunt sigure pentru un începător.
  • Mergi să te plimbi cu bicicleta doar în locurile unde acest lucru este permis şi respectă regulile impuse acolo.
  • Există şi şoferi mai neatenţi care nu văd întotdeauna un biciclist. Poartă culori puternice şi elemente reflectorizate pentru a putea fi observat cu uşurinţă când ieși la plimbare cu bicicleta.
  • Poartă cască de protecție şi un echipament adecvat când te urci pe bicicletă.
  • Atunci când eşti pe bicicletă trebuie să fii concentrat la ceea ce faci pentru a evita orice accident.  Așadar, nu mânca, nu vorbi la telefon și nu avea alte preocupări atunci când te plimbi cu bicileta.
  • Nu încerca să faci tot felul de mişcări spectaculoase cu bicicleta şi nici nu te aventura în zone accidentate, pentru că există pericolul să cazi şi să te răneşti.
  • Menţine bicicleta într-o stare bună de funcţionare: roţile trebuie să fie umflate optim, lanţul uns din când în când cu ulei special, iar frânele trebuie să fie mereu într-o stare perfectă.
Citește și:   Tehnici pentru antrenarea minţii

Articole interesante

Lasa un comentariu