Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi ca totul să fie perfect în prima zi de școală

Sfaturi ca totul să fie perfect în prima zi de școală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Prima zi de școală este plină de emoții atât pentru copii, cât și pentru părinți. Atât copiii care intră pentru prima dată pe băncile școlii, cât și cei care sunt în clase mai mari așteaptă cu nerăbdare să sune clopoțelul care anunță începerea unui nou an școlar.

Pentru ca totul să fie perfect odată ce începe școala, câteva reguli vor fi utile astfel încât fiecare copil să înceapă cu dreptul:

  • Părinții și bunicii trebuie să le prezinte copiilor doar aspectele pozitive ale începerii școlii: activități noi, lucrurile noi ce urmează să fie învățate și nu în ultimul rând întâlnirea cu colegii de clasă.
  • Un program foarte riguros este important pentru ca atunci când începe școala totul să se deruleze normal: o oră fixă de mers la culcare, rezolvarea temelor la timp, activitățile extrașcolare bine planificate.
  • Ghiozdanul trebuie să fie adaptat perfect înălțimii și greutății copilului, eventual chiar să fie înlocuit cu unul tip troler, mult mai simplu de puratat de către un copil în clasele mici.
  • Pregătirea pentru școală îi implică și pe copii: achiziționarea rechizitelor, pregătirea ținutei pentru școală, vizitarea școlii și întâlnirea cu învățătoare vor face ca începutul anului școlar să fie mult mai ușoară pentru cei mici.
  • Un control medical de rutină este necesar pentru fiecare copil înainte de începerea școlii.
  • Fiecare copil trebuie să știe că nu este singurul emoționat de începerea anului școlar. Așa cum se simte el se simt și colegii lui atunci când începe școala.
  • Înainte de începerea unui nou an școlar, reamintește-i copilului câteva reguli astfel încât să fie mereu în siguranță atunci când se duce sau se întoarce de la școală: cum să meargă pe stradă și în mijloacele de transport, amintește-i că nu trebuie să intre în vorbă cu persoane necunoscute.
  • Igiena este foarte importantă. Copilul trebuie să știe cum să folosească toaleta școlii și să țină cont că de fiecare dată după ce o folosește, să se spele pe mâini. La fel de atent trebuie să fie cu igiena mâinilor sale și înainte de a mânca o gustare, atunci când este la școală.
Citește și:   Abilităţi pe care să le dezvolţi în şcoală dacă vrei să ai o carieră de succes

Articole interesante

Lasa un comentariu