Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum sa predai cursuri de limba engleza

Cum sa predai cursuri de limba engleza
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Există multe metode de a învăța limba engleza. In acest articol va vom prezenta metode si bune practici care dau rezultate si care pot accelera procesul de învățare.

Încurajați comunicarea, nu memorarea vocabularului

Încurajarea comunicării ii ajuta pe elevi să-și dezvolte capacitatea de a folosi limba în situații din viața reală de zi cu zi si nu memorarea vocabularului sau a regulilor gramaticale. Această abordare pune accent pe utilizarea funcțională a limbajului, cum ar fi solicitarea de direcții, vorbirea sau exprimarea opiniilor.

Pentru a încuraja elevii să comunice, le puteți crea oportunități de a exersa vorbirea, ascultarea, citirea și scrierea în limba respectiva. De asemenea, puteți proiecta activități care necesită interacțiunea dintre elevi sau cu materiale autentice, cum ar fi videoclipuri, articole de știri sau melodii. Punând accent pe comunicare, îi ajutați pe elevi să-și dezvolte încrederea și fluența, ceea ce va conduce la succes pe termen lung și la plăcere în învățare.

Asigurați-vă că elevii se simt confortabil si ca au înțeles ca pot face greșeli.

Crearea unui astfel de context in sala de clasă este o parte esențială a procesului de învățare. Iată câteva modalități de a crea un mediu de sprijin:

  • Încurajați o atitudine pozitivă: creați o atmosferă de deschidere pozitiva care să le permită elevilor să se simtă în siguranță și confortabil făcând greșeli.
  • Oferiți feedback regulat: oferiți feedback constructiv și pozitiv pentru a ajuta elevii să se îmbunătățească și să sărbătorească progresul lor, mai degrabă decât să se concentreze doar pe erorile lor.
  • Promovați învățarea centrată pe elev: Încurajați elevii să își asume un rol activ în propria lor învățare, permițându-le să aleagă subiecte care îi interesează și să se angajeze în activități care se potrivesc stilurilor lor de învățare.
  • Creați comunități: încurajati elevii să lucreze împreună, să colaboreze și să se sprijine reciproc în călătoria lor de învățare a limbii.
  • Abordați temerile elevilor: recunoașteți și abordați orice anxietăți sau temeri pe care elevii le pot avea în legătură cu vorbirea sau utilizarea limbii și ajutați-i să se simtă mai încrezători și în siguranță.
Citește și:   Trei greșeli frecvente în limba română

Crearea unui mediu de susținere poate ajuta studenții să se simtă mai încrezători, motivați și mai implicați în învățarea limbilor străine, ceea ce va duce la rezultate mai bune ale învățării și la o experiență mai pozitivă în general.

Integrați cultura si predați-o alături de limbă pentru a oferi elevilor context și pentru a face învățarea mai plăcută.

Integrarea culturii în predarea limbii engleze poate oferi studenților un context valoros, îi poate ajuta să înțeleagă mai bine limba și să facă învățarea limbilor mai plăcută. Folosiți materiale culturale autentice: includeți în lecții exemple și texte din viața reală din cultura respectivă, cum ar fi articole de știri, emisiuni TV sau melodii. Discutați despre normele și valorile culturale: Învățați elevii despre obiceiurile, tradițiile și valorile culturii învățate și modul în care acestea se raportează la limbă.

  • Încurajați elevii să exploreze cultura pe cont propriu, prin cărți, filme sau călătorii și să împărtășească experiențele lor cu clasa. Includeți activități culturale, cum ar fi gătitul de mâncăruri tradiționale, vizionarea unui film străin sau sărbătorirea sărbătorilor culturale.
  • Accentuați comunicarea interculturală: Învățați elevii despre importanța unei comunicări interculturale eficiente și despre cum să comunice respectuos și eficient cu oameni din culturi diferite.

Integrarea culturii în predarea limbilor străine poate ajuta elevii să înțeleagă mai bine limba și cultura în care este folosită, ceea ce poate duce la o experiență de învățare a limbii mai antrenantă și semnificativă.

Încurajați dialogul: organizați activități care să ofere elevilor o mulțime de oportunități de a exersa vorbirea în clasă.

Citește și:   Discursul motivațional al lui Ashton Kutcher pentru tineri

Încurajarea dialogului este cheie in învățarea unei limbii străine, deoarece îi ajută pe elevi să-și dezvolte fluența și încrederea în utilizarea limbii. Puteți organiza jocuri de rol, discuții sau dezbateri. Promovați lucrul în perechi: organizați activități care necesită ca elevii să lucreze în perechi sau în grupuri mici, unde pot exersa vorbirea între ei si oferiți oportunități de prezentare orală. Încurajați elevii să susțină prezentări orale pe teme alese de ei, ceea ce le va oferi șansa de a-și exersa abilitățile de vorbire într-un cadru mai structurat.

Încorporați evenimente curente: utilizați articole de știri, videoclipuri sau podcasturi legate de evenimente curente în limba țintă pentru a menține studenții implicați și actualizați.

Oferiți feedback regulat

Oferiți elevilor feedback pozitiv si constructiv pentru a-i ajuta să se îmbunătățească și să sărbătorească progresul lor. Recomandam sa va axați pe feedback-ul pozitiv, in așa fel încât elevii sa capete un nivel ridicat de încredere in sine. Este demonstrat ca încrederea in sine accelerează procesul de învățare si îl mai face mai plăcut.

Un alt secret este sa ii faceți pe elevi sa devina autodidacți. In momentul când procesul de învățare continua si acasă, neghidat de profesor, putem spune ca profesorul si-a făcut treaba excelent si ca sarcina de a învață limba străina se muta de la profesor la elev.

Dinamica lecțiilor de limba engleza trebuie sa fie ridicata si animata cu activități diferite, cum ar fi jocuri, discuții, provocări pentru a menține interesul elevilor. Ideal este sa alternați activitățile cu mișcare, dans, exerciții scrise, senzoriale, auditive s.a.m.d.

Cursurile de limba engleză pot fi distractive si antrenante, trebuie doar sa găsiți profesorul si metoda potrivita pentru a face experiența de învățare una relevanta pentru elevi.

Articol sponsorizat.

Articole interesante

Lasa un comentariu