Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

O lecţie despre controlul stresului pentru adolescenţi

O lecţie despre controlul stresului pentru adolescenţi

Un profesor de psihologie le predă unor elevi o lecţie despre cum îşi pot controla stresul în perioadele sau în momentele dificile.

La un moment dat, profesorul ridică un pahar cu apă în fața elevilor săi, iar toţi din clasă se aşteptau la o întrebare deja celebră: “Paharul este pe jumătate plin sau pe jumătate gol?” În locul acestei întrebări, profesorul a avut altă întrebare :”Cât de greu este paharul cu apă pe care îl ţin acum în mână?”

Elevii au început să vorbească între ei, iar în clasa era rumoare, însă niciun răspuns ferm.

Atunci profesorul le-a spus elevilor săi:

“Din punctul meu de vedere, greutatea reală a acestui pahar nici nu contează. Totul depinde de cât de mult îl ţii în mână. Dacă îl vei ţine un minut sau două, paharul va părea uşor. Dacă îl ţin o oră fără întrerupere, atunci am să încep să simt o mică durere la mână. Dacă am să îl ţin o zi întreagă fără să îl las jos nici măcar o clipă, mâna mea va fi pur şi simplu paralizată şi la un moment dat voi scăpa paharul din mână. În toate aceste cazuri, greutatea paharului nu se schimbă, dar cu cât îl ţin mai mult, cu atât va părea mai greu.

Stresul şi grijile pe care vi le faceţi sunt asemănătoare acestui pahar cu apă. Gândiţi-vă la ele câteva minute şi nu se va întâmplă nimic. Gândiţi-vă ceva mai mult timp şi o să înceapă să vă doară. Gândiţi-vă la ele toată ziua şi nu veţi mai fi în stare să mai faceţi nimic. Nu veţi putea face nimic până când nu veţi scapă de ele! “, a spus profesorul.

Morala:  Este important să va eliberaţi de stres şi griji. Nu le luați cu voi seara la culcare pentru că vă vor urmări de la prima oră a dimineţii următoare. Dacă ajungi să simţi greutatea stresului de ieri, e momentul să scapi pe jos paharul cu apă.

Articole interesante

Lasa un comentariu