Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Motivele notelor mici

Motivele notelor mici
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Motivele pentru notele mici sunt numeroase. Uneori, acestea sunt rezultatul unor factori externi, cum ar fi materia prea dificilă, profesorul este prea exigent sau problemele de acasă. Alte motive pot avea legătură cu atitudinea elevilor cum ar fi neefectuarea temelor sau gafele pe care le fac aceştia la oră. Alteori notele mici sunt rezultatul anxietăţii din timpul testelor sau problemelor de concentrare. Dacă ai început să iei note mici şi ţi-ai dat seama care este motivul, poţi să începi să îndrepţi situaţia.

Materia prea dificilă

Dacă ai de învăţat pentru o materie şi subiectele ţi se par prea dificile, dacă ai posibilitatea şi cursul este opţional ai putea să renunţi la el şi să îl înlocuieşti cu ceva ce te-ar pasiona. Dacă, însă, nu ai cum să renunţi la materia respectivă, soluţia este să ceri ajutor. Îi poţi spune chiar profesorului tău că ai probleme şi e posibil să primeşti ajutor în clasă.

Profesorul nu se face înţeles

Din nefericire, există şi profesori care nu reuşesc să se facă înţeleşi şi să predea la oră în aşa fel încât elevii să îl înţeleagă. Pot fi profesori care nu ştiu să predea, alţii care nu vor să intre în detalii şi le cer elevilor să aprofundeze singuri materia, dar sunt şi profesori cărora nu le plac anumiţi elevi şi pe care îi taxează, din acest motiv, la note. Dar acestea nu sunt motive ca tu să iei note mici la şcoală! Încearcă să înveţi cât mai bine, să fii mereu pregătit, în aşa fel încât profesorii să nu aibă nimic să îţi reproşeze şi nici de ce să îţi pună note mici.

Citește și:   Ce recompense poţi să îţi oferi pentru rezultatele de la şcoală

Mediul de studiu nepotrivit

Unii elevi au acasă un mediu de studiu nepotrivit: prea multă gălăgie sau lipsa unui spaţiu dedicat temelor şi învăţatului, iar aceste lucruri pot influenţa notele.

Atitudinea nepotrivită conduce la note mici

Atunci când ai o atitudine ostilă faţă de şcoală şi studiu, nu te aştepta să ai note foarte mari la şcoală.

Lipsa motivării

Uneori lipsa motivării poate să determine notele mici de la şcoală pentru că şi pofta de a învăţa nu mai există. Un motiv al lipsei motivaţiei este acela că nu ai niciun plan în legătură cu ceea ce îţi doreşti pe viitor.

Lipsa temelor

Atunci când nu îţi faci temele sau când nu înveţi nu te aştepta să iei note mari. Din contră, rezultatele slabe vor apărea imediat!

Problemele personale

Problemele personale pot afecta notele. Atunci când amâni sau renunţi să faci anumite lucruri notele tale ar putea avea de suferit.

Articole interesante

Lasa un comentariu