Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mi-e frică să nu mă îmbolnăvesc de Covid

Mi-e frică să nu mă îmbolnăvesc de Covid
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O prietenă a mea profesoară mi-a trimis un fragment din compunerea unui elev al său din clasa a Va. Li s-a cerut să scrie cu ce gânduri încep ei noul an școlar. Iată ce a scris D. M. cu toată sinceritatea:

”M-am bucurat de vacanță. Dar nu mi-a plăcut școala online anul trecut. Îmi place să vin la școală, să fiu în clasă cu colegii nu să-i văd numai pe tabletă. Și lecțiile le înțeleg mai bine când sunt în clasă. Dar când am venit și i-am văzut pe toți cu măști, profesorii spunându-ne mereu să ne spălăm, să ne dăm cu dezinfectant, să ștergem băncile cu șervețele umede, să stăm la distanță în pauze… am început să mă îngrijorez și nu să mă bucur. Nu este cum mă așteptam. Încă este Covid peste tot.

Ieri salvarea a luat-o pe bunica lui  Cosmin de la scara 2, eram afară cu prietenii, am văzut toți că abia respira pe targă. Îi puseseseră tub de oxigen. Mama zice că ea de la Cosmin a luat, că au avut mulți din clasa lui și el și au stat acasă în carantină. Și cei de la clasa a 2a au fost în carantină, mi-a spus vărul meu că 10 elevi au avut test pozitiv. 

Și mie mi-e frică să nu mă îmbolnăvesc de Covid. La școală sau oriunde când mă joc cu copiii de la bloc, ori în autobuz… Am auzit că nu e prea grav la copii. Dar dacă ia de la mine bunicul care e bătrân, ori mama care suferă de inimă? Dacă moare unul dintre părinți sau amândoi și rămân al nimănui? Cum aș mai putea trăi știind că eu le-am dat? Sau dacă o să fie grav și nu o să poată să mai muncească? Colegul nostru T. are tatăl cu handicap, cu pensie, și nu are niciodată ce îi trebuie la ore. Îi aducem mereu de la noi.

Dacă o să se facă mai periculoasă boala asta și o să murim toți?”

Dragă copile, dacă ai și tu astfel de gânduri și de temeri, află că nu ești singurul și nici nu ești singur. Caută un adult mai apropiat cu care să discuți despre asta: un părinte, un frate mai mare, un profesor sau psiholog școlar. Comunică ceea ce simți. Nu lăsa întristarea să te doboare. Nu te izola în casă din cauza fricii. Da, trecem printr-o perioadă mai grea din cauza pandemiei, așa e în multe țări, dar va fi bine! Nimeni nu e de vină când se îmbolnăvește și nici când transmite virusul. Nimeni nu o face intenționat. Și în fiecare zi cercetătorii descoperă noi medicamente și vaccinuri. Există speranță. Împreună vom trece și peste asta.

Citește și:   Obiceiuri sănătoase care îmbunătățesc rezultatele școlare

Articole interesante

Lasa un comentariu