Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Meteorologie distractivă

Meteorologie distractivă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Animalele, păsările şi chiar insectele prevăd schimbările vremii cu multă precizie şi uneori mai înainte ca sistemele performante să semnaleze ceva.

Observând comportamentul lor şi învăţând cum să îl interpretăm, putem şi noi să dăm unele prognoze meteo.
Astfel, va fi timp urât dacă veţi observa că pisicile se ling mult pe urechi, dacă văcuţele se strâng pe câmp unele lângă altele, dacă rândunelele zboară aproape de suprafaţa pământului, dacă păsărelele nu mai cânta, dacă albinele se refugiază ziua în stup, dacă găinile fac baie în praf, dacă peştii sar peste suprafaţa apei, dacă porumbeii se întorc în columbar înainte de vreme.

Este aproape sigur că se apropie o furtună dacă muştele sau ţânţarii înţeapă deosebit de agresiv fără să se ferească de om, dacă licuricii strălucesc seara în vârful ierburilor, dacă animalele sunt nervoase şi agitate.

Va fi timp frumos dacă privighetoarea va cânta toată noaptea, dacă rândunelele vor zbura în înaltul cerului, dacă muştele vor zbura grupate în mici roiuri ce se învârtesc, dacă sorparlele vor ieşi să se încălzească la soare etc.
De altfel, la ţară, mulţi bătrâni ştiu să prevadă vremea folosindu-se tocmai de astfel de semne, pe care tradiţia populară le-a păstrat.

Citește și:   Cum îi arăți profesorului că îl apreciezi

Articole interesante

Lasa un comentariu