Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lipici din lapte

Lipici din lapte
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Laptele este unul dintre cele mai delicioase alimente. Ne place să îl bem sau să savurăm prăjituri care conţin mult lapte, dar ştiai că acesta poate fi transformat în lipici şi folosit în acest fel, după aceea?

Dacă vrei să faci lipici din lapte încearcă următorul experiment.

Materiale necesare:

1 ½ cană lapte
3 linguriţe de oţet
Bicarbonat de sodiu
Apă

Cum procedezi:

Pune lapte într-o cratiţă la foc mediu. Lasă laptele pe foc până când se încălzeşte. După ce s-a încălzit adaugă 3 linguriţe de oţet.

Amestecă laptele şi la un moment dat vei observa că încep să se formeze bulgăraşi de lapte. Acest lucru se întâmplă atunci când lichidul şi părţile solide încep să se separe. Când s-au format suficienţi bulgăraşi de lapte strecoară-i de lichid.

Pune înapoi bulgăraşii înapoi în cratiţă, adaugă o lingură de bicarbonat de sodium şi puţină apă. Amestecă ingredientele la foc mediu până când totul începe să fiarbă. Când amestecul începe să fiarbă, ia cratiţă de pe foc şi lasă-l să se răcească.

Acum ar trebui să arate că o pastă lipicioasă. Dacă nu arată aşa poţi să mai adaugi bicarbonat de sodiu şi apă până când capătă consistență păstoasă. Laptele astfel transformat poate fi folosit apoi ca lipici.

Citește și:   Experiment: cum se formează ploaia

Articole interesante

Lasa un comentariu