Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Îţi uiţi des temele acasă? Trucuri ca să nu se mai întâmple!

Îţi uiţi des temele acasă? Trucuri ca să nu se mai întâmple!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mi-am uitat tema acasă – de câte ori nu ai fost pus în situaţia de a spune acest lucru?! Atunci când îţi uiţi acasă tema pe care ai avut-o de pregătit pentru un curs vei trece prin tot felul de stări şi te vor încerca tot felul de emoţii şi trăiri până când vei afla de la profesorul tău care este “pedeapsa” în această situaţie. Nu de puţine ori, acest lucru se poate termina rău, mai exact cu o notă proastă cu care eşti taxat pentru neatenţia de a-ţi fi uitat acasă tema. Cu siguranţă ţi se pare nedrept, cu atât mai mult cu ai muncit pentru a face tema.

Cu puţin efort, există câteva metode pentru a preveni această situaţie şi de a scăpa de orice durere de cap. Cel mai important lucru pe care îl poţi face pentru a evita această situaţie este să stabileşti o rutină şi odată ce faci acest lucru vei evita multe dintre probleme cum este şi aceea de a uitat tot timpul tema acasă.

  1. Stabileşte un loc pentru teme

Da, şi temele au nevoie de casa lor! Există în camera ta un loc special în care îţi pui de fiecare dată caietele de teme? Pentru a evita să îţi mai uiţi acasă temele, este nevoie să alegi un loc special din camera unde în fiecare seară îţi vei pune temele. Apoi stabileşte o rutină: odată ce ai terminat tema pentru o anumită materie, aşază caietul sau foile în locul special amenajat pentru teme. O altă idee este să îţi pui caietele în ghiozdan, imediat după ce ai terminat de scris şi apoi să pui ghiozdanul lângă uşa.

  1. Pune alarmă să sune
Citește și:   Fă asta dacă vrei să ai un an școlar cu rezultate bune

Foloseşte gadgeturile pe care le ai pentru a nu mai uita acasă tema. Setează alarma telefonului să sune în fiecare seară la o anumită oră, cea la care ştii că în mod normal eşti gata cu tot şi pregătit pentru a merge la culcare. Atunci când sună alarma va mai trebui doar să verifici dacă toate temele sunt în ghiozdan. Alarma este o soluţie foarte bună pentru că poate fi auzită şi de ceilalţi din casă care se vor obişnui cu sunetul şi îl vor recunoaşte că fiind semnul că ai terminat de scris.

  1. Pune o listă pe uşă

Pune o listă într-un loc în care poate fi văzută de tine şi de părinţii tăi în fiecare dimineaţă. Pe listă poţi să pui toate lucrurile importante pe care trebuie să ţi le aminteşti înainte să ieşi pe uşă: temele, bani pentru prânz, alte lucruri de care ai nevoie în fiecare zi. Ţine minte, cea care face totul să funcţioneze este rutina pe care ţi-o impui.

Lasă imaginaţia să se joace în voie. Poţi pune o listă pe uşa de la ieşire, dar în acelaşi timp poţi lipi post it-uri pe cutia de lapte pentru a fi singur că nu îţi mai uiţi tema acasă.

Citește și:   Cum le spui părinţilor că ai luat o notă mică la şcoală

Articole interesante

2 comentarii

Lasa un comentariu