Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Învață să reacționezi când te tachinează colegii

Învață să reacționezi când te tachinează colegii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Atunci când mergi la şcoală trebuie să ştii să faci faţă unor situaţii diverse. Una dintre ele este şi cea în care trebuie să ştii cum să reacţionezi atunci când colegii te tachinează.

Există tot felul de metode în care îi poţi face pe colegii tăi de clasă să renunţe la a te mai tachina. Analizează situaţia, vezi cine sunt cei care nu-ţi dau pace şi acţionează corespunzător. Câteva sfaturi ţi-ar putea fi de folos în acele situaţii în care nu ştii cum să reacţionezi.

Păstrează-ţi calmul: este foarte important să nu îi dai de înţeles colegului care te tachinează că eşti speriat sau supărat. Învaţă să îţi controlezi emoţiile prin exerciţiu, mai ales dacă eşti emotiv, timid sau impulsiv.

Ignoră-l pe cel care te tachinează: în anumite situaţii este foarte important să îl eviţi pe cel care îţi face zile fripte. Această strategie este cea mai potrivită, mai ales dacă ai de-a face cu un coleg imprevizibil, poate chiar agresiv şi violent. Pentru a evita o situaţie şi mai complicată, evita să te întâlneşti cu el, mai ales dacă nu ai încă abilităţile şi încrederea de a face faţă unei confruntări.

Citește și:   4 sfaturi pentru un birou ordonat

Nu lua în seama vorbele colegilor care te tachinează: aceasta este una dintre cele mai bune strategii şi dacă poţi face acest lucru vei avea de câştigat enorm. Furia sau lacrimile tale îi vor face să fie şi mai răutăcioşi şi în niciun caz nu vor înceta să te tachineze.

Vizualizează: imaginează-ţi că te afli într-un glob de cristal prin care cuvintele răutăcioase ale celor care te tachinează nu au şanse să pătrundă. Astfel, te vei proteja de toate răutăţile colegilor.

Ia atitudine: atunci când colegii tăi te tachinează nu încerca să te scuzi în fața lor sau să te porţi umil. Replicile scurte, ferme şi tăioase îi vor face în cele din urmă să înceteze. “Am lucuri mai importante de făcut” sau “Pleacă şi caută pe altcineva” sunt doar câteva idei prin care îi poţi face pe cei care te tachinează să renunţe la această tactică.

Distrage-le atenţia: vorbeşte despre altceva pentru a le distrage atenţia celor care te tachinează.

Înfruntă bârfele: atunci când observi că doi sau mai mulţi colegi râd şi bârfesc pe seama ta întreabă-i: “Aveţi ceva să îmi spuneţi?”. În felul acesta le vei întrerupe distracţia, indiferent cât de bine îi făcea să se simtă.

Citește și:   Cum să îţi dezvolţi vocabularul

Întrebările negative: pune întrebări care au rolul de a neutraliza ceea ce a fost spus. “Nu înţeleg ce este atât de interesant în legătură cu ochelarii mei”.

Răspunde cu un compliment: chiar dacă este greu, răspune la tachinarea colegilor cu un compliment. “Adversarii” vor fi de-a dreptul dezarmaţi în momentul în care le vei răspunde la răutăţi în acest fel.

Articole interesante

Lasa un comentariu