Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Învață să mergi pe role rapid și în siguranță

Învață să mergi pe role rapid și în siguranță
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mersul pe role poate fi una dintre cele mai mari distracţii ale verii.

Dacă prietenii tăi sunt deja experţi în mersul pe role, iar tu încă nu te-ai familiarizat cu acest sport, iată câteva trucuri pentru a învăţa să mergi pe role rapid şi în siguranţă.
1. Înainte de orice, pune-ţi echipamentul adecvat. Casca de protecţie, genunchierele şi cotierene nu trebuie să îţi lipsească atunci când te urci pe role. De preferat este să ai şi haine comode şi ideale pentru a practica un sport.
2. Ia poziţia potrivită. Îndepărtează uşor picioarele, îndoaie genunchii şi ghemuiește-te uşor. Îndreaptă posteriorul spre sol şi apleacă-te puţin în faţă în aşa fel încât să fii într-o poziţie comodă, nu forţa nicio parte a corpului. Când mergi pe role cel mai important este să îţi menţii echilibrul, iar această poziţie te va ajuta să nu cazi.
3. Mergi ca o rață. Adică, apropie călcâiele şi îndepărtează vârfurile picioarelor. În acest fel încearcă să înaintezi încet, mai întâi spre dreapta, apoi spre stânga şi tot aşa. Continuă să rămâi uşor ghemuit şi să îţi ţii genunchii la nivelul umerilor pentru că în felul acesta vei putea să îţi menţii echilibrul.
4. Învaţă acum să aluneci. De fiecare dată când îndepărtezi piciorul spre stânga sau spre dreapta, alunecă  puţin. Împinge cu un picior şi alunecă cu celălalt. În timp ce cu un picior aluneci, celălalt trebuie să fie ridicat de pe sol, pentru a nu îţi împiedica alunecarea.
5. Exersează opririle. Rola pe care o încalţi în piciorul drept ar trebui, în mod normal, să fie prevăzută cu o frână. Când vrei să opreşti, rolele ar trebui să fie în poziţie paralelă. Stai ghemuit şi uşor aplecat în faţă. Pune patina dreaptă în faţa celei stângi, ridică vârful de la piciorul drept şi apasă cu putere. Cu cât apeşi mai tare cu atât vei opri mai repede.

Citește și:   Cum construiești un anemometru

Articole interesante

3 comentarii

  1. Salutare,total eronate sfaturile.Pozitia „ghemuit”nu exista,asta o spune singurul Instructor ICP din Romania de la Scoaladerole.ro .Mergeti la o Scoala de role daca vreti sa invatati sa mergeti corect pe role.

  2. Degeaba aceste sfaturi dacă mi-e frica sa cad de pe role… 🙁

    • Bianca am 39 de ani si ieri am incălțat pentru prima data role. Mare mi-a fost mirarea când am vazut că totusi pot să-mi țin echilibrul cu toate că eu nu stiu să merg nici pe bicicleta. Așa că sfatul meu e să nu te descurajezi si să mergi înainte.

Lasa un comentariu