Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fă asta dacă vrei să ai un an școlar cu rezultate bune

Fă asta dacă vrei să ai un an școlar cu rezultate bune
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Anul școlar tocmai a început. Unii școlari sunt bucuroși de revedere, alții încă regretă vacanța trecută și au o adaptare mai grea. Se mai adaugă faptul că încă nu mai este clar cum vor fi orele, evaluările, notarea, așa că deocamdată totul pare neclar.
Totuși dacă vrei să ai un an școlar plin de succese, ia exemplu de la cei 250 de premianți de la clasele 1-8 care și-au spus ”secretele” reușitelor lor la școală, unui editorial dedicat copiilor super-dotați din România:

1. Ei nu așteaptă teze sau evaluări ca să se pregătească – cei mai mulți dintre acești copii au mărturisit că ei citesc lecțiile și notițele cel puțin o dată înaintea orelor, așa că știu despre ce este vorba la clasă. Asta îi ajută să fie mai interesați de ce se predă, să înțeleagă viitoarele subiecte predate, mai ales la obiectele în care acestea au o legătură între ele. Și da, îi ajută și la lucrări, evaluări pentru că nu le citesc atunci prima dată ci le cunosc deja.

2. Stau departe de gadgeturi când își fac temele – pe când aceasta pare o regulă stupidă a părinților, profesorilor, a adulților în general, mulți dintre elevii excepționali intervievațoi au mărturisit că este regula pe care ei o aplică în fiecare zi în timpul temelor:

Citește și:   Tehnici ca să citești mai rapid

”Nu este adevărat că nu mai intru deloc pe net, pe TikTok sau pe chat cu prietenii. Eu pun tableta pe hol și o iau de acolo când termin temele. Și de fapt le termin mult mai repede așa, că nu mă las distras și atunci și timp de joacă am mai mult.” Matias C. clasa a Va.

”Eu am laptop în camera mea, pe biroul la care îmi fac temele. Mă ajută la diverse proiecte dar nu îi dau drumul dacă nu am ceva specific de căutat sau de făcut pe calculator de la școală. Nici măcar să pun muzică. Că după aia sunt tentat să deschid și Facebook și jocurile preferate și să pierd timp. ” Andreea-Maia L, clasa a aVIIa.

3.Citesc mult – un alt secret al copiilor care reușesc la ore și mai târziu mulți dintre ei și în cariere, în viață, este că ei citesc mult.

”Eu când nu înțeleg ceva, un subiect la școală, prefer să caut detalii despre el pe internet. Și citesc multe informații, multe cărți de acolo. La început mama mă dădea la pregătire privată la obiectele care mi se păreau dificile. Dar am descoperit cum să îmi găsesc singur răspunsurile. Acum nu mai merg la pregătire, eu mă pregătesc singur. ” Theodor Paul G.

Citește și:   Cum îi explicați profesorului că vă dă prea multe teme

”Mie îmi plac cărțile și citesc mult încă de când am învățat să citesc. Merg și la biblioteca Județeană să împrumut. Îmi cumpără și părinții multe enciclopedii, multe dicționare. Eu sunt foarte interesat de chimie, de experimente și dintotdeauna am fost atras de cărți din astea, nu doar de povești.” Horia  T.

”Când eram prin clasa a IIa- a IIIa, mama mă punea să citesc povești și nu-mi plăcea. Săream pagini, rânduri, nu înțelegeam mare lucru. Plângeam când mă trimitea în cameră la citit. Dar apoi am descoperit cărțile cu Harry Potter și am vrut să le citesc pe toate, să aflu ce se mai întâmplă. Acum citesc 5-6 cărți pe săptămână, pe lângă cele pentru școală. De asta am note foarte mari la Română și la mai multe obiecte. Vreau să mă fac scriitoare.” Ramona S.

Articole interesante

Lasa un comentariu