Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să te motivezi la început de an şcolar

Cum să te motivezi la început de an şcolar
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

La început de an şcolar elevii sunt plini de entuziasm şi au o mulţime de aşteptări de la ceea ce urmează. În plus, elanul primelor zile de şcoală este cu totul special. Dar cum faci să rămâi aşa pe tot parcursul anului şcolar și să nu îţi dispară entuziasmul şi dorinţa de a merge la şcoală după primele săptămâni? Simplu! Încercând să găseşti metodele perfecte care te motivează şi te ţin în priză. Motivaţia are un rol extrem de important şi pe cei mai mulţi dintre elevi îi ajută să obţină note mari.

Aşadar, cum să începi motivat noul an şcolar şi cum îl faci să fie memorabil.

Planifică: notează-ţi într-un calendar datele tezelor, a examenelor în aşa fel încât să te poţi pregăti din timp pentru ele.

Fă-ţi un plan de studiu: atunci când ştii datele examenelor, poţi să îţi planifici din timp perioada pe care o vei dedica studiului.

Nu amâna: deşi uneori îţi vine să amâni ceea ce ai de făcut există riscul să faci din acest lucru un obicei. Dacă totuși scapi de acest obicei, îţi va fi mai uşor să îţi respecţi programul şi planul de studiu pe care ţi l-ai făcut.

Citește și:   Cum să înveţi la matematică: trucuri pentru a rezolva rapid problemele

Fă cunoştinţă cu profesorii: încearcă să îi cunoşti pe profesorii care predau la clasă şi să le ceri ajutorul pentru că ei sunt acolo pentru a-ţi oferi sprijin. Pune întrebări şi iniţiază discuţii la ore atunci când e cazul. Implicarea te va face să stai motivat, mai ales atunci când primeşti şi atenţie din partea profesorilor tăi.

Învaţă împreună cu colegii: atunci când studiezi împreună cu un grup de colegi vei observa că îţi va fi de ajutor, pentru că ai ocazia să auzi şi alte păreri sau idei.

Nu te teme însă nici să înveţi singur: sunt anumite lucruri sau proiecte pe care nu le poţi face împreună cu grupul de colegi.

Păstrează o atitudine pozitivă: mergi la şcoală şi la teste cu o atitudine pozitivă pentru că vei avea mari şanse să ai succes şi în acelaşi timp să te simţi bine la oră.

Fă sport: atunci când ai ocazia, fă sport. Sportul te ajută să te eliberezi de tensiunile negative şi stres, îţi îmbunătăţeşte starea de spirit, te ajută să te concentrezi şi să îţi îmbunătăţeşti performanţele şcolare.

Citește și:   Începe școala fizic sau online?

Fă-ţi planuri pentru timpul liber şi ţine-te de ele: atunci când începe şcoala, nu ai nevoie doar de un plan de studiu, ci şi de un plan pentru timpul liber. Plănuieşte din timp cum îţi vei petrece weekendul sau ce vei face în următoarea vacanţă. Aceste lucruri te vor motiva negreşit atunci când începe şcoala şi te vor face să dai tot ce e mai bun din tine la ore, pentru că vei şti că la finalul săptămânii sau semestrului te vei bucura din plin de timpul liber şi de ceea ce ai în plan.

Articole interesante

Lasa un comentariu