Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să reziști cu mască pe față la examene

Cum să reziști cu mască pe față la examene
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Elevii trebuie să poarte mășți pe durata examenelor naționale și cursurilor de pregătire, aceasta este una dintre cele mai contestate decizii luate prin ordinul comun  al Ministerului Sănătățîi și Ministerului de Interne.

Pentru că nimeni nu va intra în sala de curs sau la examen fără masca, iată câteva sfaturi care vin să îi ajute pe elevi să depășească mai ușor această situație.

  • Alegeți mășți medicinale vândute de regulă în farmacii, în locul celor confecționate din material textil. Cele medicinale sunt mai ușoare și se poate respira mai bine prin ele. Acestea sunt recomandate și pentru cei care poartă ochelari de vedere.
  • Ar fi de preferat ca prima oară când porți mască pentru o perioadă mai lungă de timp să nu fie în ziua examenului. Exersează câteva zile acasă, poartă masca prin casă câte 15-20 de minute pentru început. Treptat, poți crește intervalul de timp în care stai cu mască. Acest “antrenament” te va ajuta să îți păstrezi calmul la examene.
  • Când porți mască peste gură și nas vei avea senzația că rămâi fără aer și acest lucru te va face să îți doreșți să inspiri mai adânc. De ce se întâmplă acest lucru? Când eșți stresat inhalezi prea mult oxigen care provoacă hiperventilație. Hiperventilația îți dă senzația că rămâi fără aer, când de fapt ai prea mult. Nu este nevoie să inhalezi mai mult oxigen când porți mască, pentru că primești suficient, chiar dacă nu îți dai seama. Încearcă să expiri mai mult decât inspiri. Și poți să exersezi din timp și acest lucru.
  • Cu cât porți o mască care se potrivește perfect pe nas și obraji cu atât sunt șanse mai mici să ți se aburească ochelarii.
  • Și cel mai important. Păstrează-ți o stare de spirit cât mai bună și încearcă să le dai și celor din jur din optimismul tău. În final, totul va fi bine.
Citește și:   Cum alegi o carte bună când oferta este bogată

Articole interesante

Lasa un comentariu